3 Σεπτέμβριος 2018, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2018, 09:05

Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Αδελφοποίηση με τον Δήμο Λατσιών Κύπρου

  • Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη: Αδελφοποίηση με τον Δήμο Λατσιών Κύπρου
    Εξωτερική άποψη δημαρχείου Πανοράματος (φωτ.: Facebook / Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη)

Στην αδελφοποίηση με τον Δήμο Λατσιών προχωρά ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, επιβεβαιώνοντας τις πολύ καλές σχέσεις που διατηρεί εδώ και καιρό με τον κυπριακό ελληνισμό. Η τελετή της αδελφοποίησης θα πραγματοποιηθεί με κάθε επισημότητα τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» του δημαρχείου Πανοράματος, παρουσία του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, του δημάρχου Λατσιών Χρίστου Πιτταρά και αντιπροσωπειών των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση της συνεργασίας που υπάρχει ήδη ανάμεσα στο 2ο Δημοτικό του Φιλύρου και του 3ου Δημοτικού σχολείου Λατσιών, θα αναγνωσθεί και θα υπογραφεί ο όρκος αδελφοποίησης.

Για το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης θα φροντίσει η νεανική χορωδία του Πανοράματος που θα παρουσιάσει τραγούδια.

«Η Κύπρος αποτελεί ένα σύμβολο για όλους. Υποδεχόμαστε τους αδελφούς Κυπρίους από τον Δήμο Λατσιών και προχωρούμε στην αδελφοποίηση μαζί τους. Με στόχο να συνεχίσουμε και να εντείνουμε μια συνεργασία που ήδη έχει αποφέρει σημαντικούς καρπούς», τονίζει σε μήνυμα του ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη διατηρεί εδώ και χρόνια στενές σχέσεις με την Κύπρο. Είναι ήδη αδελφοποιημένος με τον προσφυγικό Δήμο Κερύνειας, ενώ το 3ο Δημοτικό σχολείο Λατσιών έχει αδελφοποιηθεί με το 2ο Δημοτικό του Φιλύρου. Ακόμη αντιπροσωπεία του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, έχει παραβρεθεί σε εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στην ηρωική Μεγαλόνησο, ενώ ο δήμος συνεργάζεται στενά με το προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη σε κοινές δράσεις κυρίως σε θέματα πολιτισμού και παράδοσης.