2 Σεπτέμβριος 2018, 12:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2018, 11:41

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ τηγανιτής πατάτας στη Νάξο

  • Νέο παγκόσμιο ρεκόρ τηγανιτής πατάτας στη Νάξο
    (Φωτ.: naxospress.gr)

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 9ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, όπου ο στόχος της κατάρριψης του παγκόσμιου ρεκόρ τηγανιτής πατάτας επετεύχθη! Το Σάββατο σερβιρίστηκαν 625 κιλά τηγανιτές πατάτες Νάξου, σε σχέση με τα 554 κιλά πέρυσι.

Για να επιτευχθεί το ρεκόρ χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 800 κιλά τοπικού ελαιόλαδου και 24 καζάνια.

Οι κάτοικοι του νησιού ξεκίνησαν το καθάρισμα της πατάτας από τη Δευτέρα το πρωί. Ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγιζης πιστοποίησαν ότι όλα έγιναν σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γκίνες και τα στοιχεία θα αποσταλούν στους αρμόδιους για την πιστοποίηση. Το ρεκόρ αναμένεται να αναγνωριστεί επίσημα σε έναν μήνα.

Το 9ο Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου είχε κι άλλες εκπλήξεις, καθώς περιλάμβανε τραγούδι και χορό. Οι εκδηλώσεις έγιναν με την αρωγή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αρσενίου, ενώ η όλη διαδικασία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Παράλληλα, η βραδιά περιλάμβανε βραβεύσεις προσώπων και φορέων που έκαναν τη διαφορά τη χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα τιμήθηκε η Μητρόπολη Παροναξίας και ο Σεβασμιώτατος Καλλίνικος για τη κοινωνική προσφορά του κυρίως στους άπορους Πάρου και Νάξου, οι αθλητές Κώστας Μανωλάς (Ρόμα) και Μαρία Μπελιμπασάκη (Πανναξιακός ΑΟ) για τις επιτυχίες τους εκπροσωπώντας τη Νάξο, ο ηθοποιός Λευτέρης Ελευθερίου, αλλά και η Ναξιώτισσα αγρότισσα. Τέλος, παρουσιάστηκε το βιβλίο Μαγειρεύοντας στη Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες του Χρήστου Νέζου.

  • ΠΗΓΗ: naxospress.gr.