1 Σεπτέμβριος 2018, 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2018, 11:04

ΙΣΑ: Ζήτησε στοιχεία για τις γνωματεύσεις Φλώρου

  • ΙΣΑ: Ζήτησε στοιχεία για τις γνωματεύσεις Φλώρου

Πειθαρχικές διώξεις ετοιμάζεται να ασκήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εάν αποδειχτεί ότι μέλη του εμπλέκονται στην υπόθεση με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου. Ο ΙΣΑ αναμένει τα σχετικά στοιχεία, προκειμένου να αναλάβει δράση.

Γι’ αυτό ζητά ενημέρωση από τη διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για τις ιατρικές γνωματεύσεις που φαίνεται ότι έχουν πλαστογραφηθεί, σε περίπτωση που υπάρχει εμπλοκή μελών του.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με αφορμή τις αποκαλύψεις σχετικά με τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου διευκρινίζει ότι εάν υπάρξουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής μελών του για την συγκεκριμένη υπόθεση  θα αναλάβει το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ την εκδίκαση και την τιμωρία των ενδεχόμενων πειθαρχικών παραπτωμάτων των μελών του Συλλόγου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο ΙΣΑ «ζητά από την υπηρεσία του ΕΦΚΑ που είναι αρμόδια για τα ΚΕΠΑ να του στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία προκειμένου να επιληφθεί άμεσα για το θέμα».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γεώργιος Πατούλης υπογράμμισε: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει να τεθεί σε κίνδυνο η τιμή και η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργήματος και του ιατρικού σώματος συλλήβδην,  θα πράξει το καθήκον του όπως ορίζει ο νόμος, εφόσον υπάρξουν σχετικές ευθύνες των ιατρών».