31 Αύγουστος 2018, 23:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2018, 01:00

Συνελήφθη εκ νέου ο Αριστείδης Φλώρος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ

  • Συνελήφθη εκ νέου ο Αριστείδης Φλώρος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ
    (Φωτ. αρχείου)

Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προσήχθη ο Αριστείδης Φλώρος το βράδυ της Παρασκευής, ενώ λίγο αργότερα το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας αποφάσισε ότι πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν τον Αριστείδη Φλώρο έξω από σπίτι φίλης του στην Γλυφάδα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε τη σύλληψή του: «Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, με παραγγελία του Συμβουλίου Εφετών Ευβοίας, ημεδαπός 39 ετών, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα με υφ’ όρον απόλυση».  Ο δικηγόρος του δήλωνε άγνοια ως προς τον λόγο της σύλληψης. Ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε δηλώσει διεύθυνση κατοικίας στο Ψυχικό, ωστόσο η αστυνομία τον εντόπισε στη Γλυφάδα, ενισχύοντας τις υποψίες των αρχών ότι είναι ύποπτος φυγής. 

Το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας, το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Παρασκευής, έκανε δεκτή την έφεση κατά του αρχικού βουλεύματος με το οποίο είχε αποφυλακιστεί.

Πριν από λίγες ημέρες ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa - Hellas Power είχε αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, με τη δικαστική απόφαση να προκαλεί τσουνάμι αντιδράσεων.

Νωρίτερα, προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας Λάμπρος Σοφουλάκης είχε ασκήσει έφεση στο βούλευμα που αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο. Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε ο Αριστείδης Φλώρος, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.