31 Αύγουστος 2018, 17:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2018, 17:01

Έφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

  • Ποιος κρύβεται πίσω από την αποφυλάκιση Φλώρου της Energa
    Η αφίσα στην είσοδο του κτηρίου που κάποτε στέγαζε την εταιρία Energa, στη λεωφόρο Κηφισίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρόγιαννη)

Έφεση στο βούλευμα που αποφυλάκισε τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa-Hellas Power, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Εύβοιας Λάμπρος Σοφουλάκης.

Η υπόθεση της αποφυλάκισης του 39χρονου επιχειρηματία με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% οδηγείται σε νέα δικαστική κρίση.

Πριν από την έφεση του επίμαχου βουλεύματος, είχε προηγηθεί σχετική παραγγελία προς τον Λάμπρο Σοφουλάκη από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην παραγγελία του ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου χαρακτήριζε το συγκεκριμένο βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», σημειώνοντας πως το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας «είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%».

Την ίδια ώρα, στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας Δημήτρη Προκοπίου, διαβιβάζεται και το έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Παναγιώτα Γκουλάκη-Μητσάκη, που αποκάλυψε η ιστοσελίδα documentonews.gr. Σύμφωνα με το έγγραφο, η γνωμάτευση που χορηγήθηκε στον Αριστείδη Φλώρο για την άπνοια είναι «ανυποστάτη», καθώς η γιατρός που την υπέγραψε δεν υπήρξε, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ.

Τέλος, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση για αδικήματα όπως «ψευδή βεβαίωση» και «δωροδοκία» σχετικά με την υπόθεση αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου και τον ιατρικό φάκελο που προσκόμισε, προκειμένου να του βεβαιωθεί ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Π. Τσ.