30 Αύγουστος 2018, 17:18 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2018, 17:10

Ο Κώστας Γαβράς ζει – Χάκαραν το λογαριασμό της Μυρσίνης Ζορμπά και τον πέθαναν!

  • Κ. Γαβράς: Ένα μέρος του ελληνικού Τύπου με προσβάλει με τον χειρότερο τρόπο
    Ο Κώστας Γαβράς (φωτ. αρχείου)

Μια απίστευτη ψευδής είδηση κυκλοφόρησε σήμερα το μεσημέρι για το θάνατο του γνωστού Πόντιου σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά. Η είδηση έγινε γνωστή από το λογαριασμό της νέας υπουργού Πολιτισμού Μυρσίνης Ζορμπά στο Twitter, ο οποίος ωστόσο δεν ανήκει στην ίδια, αλλά δημιουργήθηκε από έναν Ιταλό δημοσιογράφο, εξπέρ στη διασπορά fake news.

Ο Κώστας Γαβράς αντιμετώπισε με χιούμορ τη μακάβρια είδηση, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά».

Η είδηση του θανάτου του διάσημου σκηνοθέτη αναπαράχθηκε γρήγορα από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, μέχρι να γίνει η διάψευση από τον ίδιο μέσω της ΕΡΤ. «Μου τηλεφώνησε μια δημοσιογράφος και μου είπε ότι πέθανα. Κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη. Είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το λογαριασμό της υπουργού Πολιτισμού στο Twitter, λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση για το θάνατο του Κώστα Γαβρά υπήρξε νέα ανάρτηση, με τη διευκρίνιση ότι ο λογαριασμός δεν ανήκει στην υπουργό, αλλά δημιουργήθηκε από τον Ιταλό δημοσιογράφο Tommasso Debenedetti.

Ο Ιταλός δημοσιογράφος, τον οποίο επικαλείται η Μυρσίνη Ζορμπά ότι δημιούργησε ψεύτικο λογαριασμό με το όνομά της, είναι γνωστός γιατί έχει γράψει πολλά fake news και είναι δάσκαλος στη Ρώμη.

Από το 2011 έχει δημιουργήσει ψεύτικους λογαριασμούς Twitter που ανήκουν σε προσωπικότητες παγκοσμίου φήμης. Μέχρι σήμερα έχει δημοσιεύσει ψεύτικες συνεντεύξεις που υποτίθεται ότι έχει πάρει από προσωπικότητες όπως ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο Δαλάι Λάμα και ο πάπας Βενέδικτος. Επί χρόνια οι ψεύτικες συνεντεύξεις του δημοσιεύονταν στον περιφερειακό ιταλικό Τύπο.

Το 2012 η ψεύτικη είδηση που μετέδωσε για το θάνατο του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ προκάλεσε εκτόξευση στις τιμές του πετρελαίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο λογαριασμός ενεργοποιήθηκε πριν από 24 ώρες και αναφερόταν ως ο επίσημος λογαριασμός της νέας υπουργού Πολιτισμού. Η Μυρσίνη Ζορμπά σε δήλωσή της στην ΕΡΤ επισήμανε ότι ο λογαριασμός της έχει χακαριστεί και ότι η ίδια δεν γνώριζε κάτι για την είδηση.