30 Αύγουστος 2018, 14:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2018, 14:01

Ο Πάνος Καμμένος προειδοποιεί τους Σκοπιανούς και απειλεί με δημοψήφισμα

  • Καμμένος: Εάν ο Τσίπρας διαλύσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν θα κάνουμε παρέλαση, θα έχουμε πόλεμο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / PIXEL)

Ενοχλημένος εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τις τελευταίες δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, πως είναι «Μακεδόνας» και την αναφορά του σε «μακεδονικό έθνος». Από τη Βιέννη όπου πραγματοποιήθηκε η άτυπη σύνοδος Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης έσπευσε να μιλήσει για «προκλητικές δηλώσεις αξιωματούχων της πΓΔΜ που δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης» και προειδοποίησε ότι τελικά ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει για το Σκοπιανό.

«Οι Σκοπιανοί αξιωματούχοι, ο ίδιος ο πρωθυπουργός τους και ο Υπουργός Εξωτερικών, με προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Η αναφορά σε "μακεδονικό έθνος" είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να εξοργίζουν τον ελληνικό λαό, ο οποίος θα έχει τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια» είπε ο Πάνος Καμμένος αφήνοντας έτσι ανοιχτό το θέμα του δημοψηφίσματος.

Νωρίτερα, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι κατά την διάρκεια δείπνου εργασίας αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα ένταξης της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση τονίζοντας πως οι σχετικές διαδικασίες θα ξεκινήσουν σε περίπου ένα χρόνο.