30 Αύγουστος 2018, 12:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2018, 12:41

Εντατικές προετοιμασίες για το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Λάρισα

  • Εντατικές προετοιμασίες για το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών στη Λάρισα
    Από το 13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της ΠΟΕ (φωτ.: Νίκος Κοκοβίδης)

Οι προετοιμασίες για το 14ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχουν ήδη ξεκινήσει, και οι ΣΠΟΣ ανά περιφέρεια πραγματοποιούν συναντήσεις με εκπροσώπους και χοροδιδασκάλους των σωματείων για την καλύτερη δυνατή εμφάνισή τους.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το φετινό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Λάρισας, ωστόσο ακόμα η ΠΟΕ δεν έχει ανακοινώσει την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής του καθώς και τους χορούς που θα παρουσιάσει ο κάθε ΣΠΟΣ.

Τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στα γραφεία του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στη Δράμα έλαβε χώρα συνάντηση με σκοπό τον ορισμό των συντονιστών χοροδιδασκάλων καθώς και το σχεδιασμό που απαιτείται προκειμένου να προετοιμαστεί η περιφέρεια για το Φεστιβάλ.

Το λόγο πρώτα πήρε ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Γρηγόρης Κεσαπίδης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και κάνοντας μια σύντομη αναφορά στις υποχρεώσεις που έχουν τόσο τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου, όσο και οι συντονιστές χοροδιδάσκαλοι, οι χοροδιδάσκαλοι και οι χορευτές των σωματείων σχετικά με την προετοιμασία της περιφέρειας. Επίσης ανακοίνωσε την πρόταση του ΔΣ του ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να αναλάβουν το συντονισμό τα πέντε μέλη που εκπροσωπούν την περιφέρεια στην Επιτροπή Χορού της Ομοσπονδίας, παίρνοντας τη θετική απάντηση όλων.


(Φωτ.: ΣΠΟΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)

Η ομάδα των συντονιστών χοροδιδασκάλων διαμορφώθηκε ως εξής: Δέσποινα Αμπρικίδου, Μαρία Διαμαντίδου, Ματθαίος Καλτσίδης, Μιχάλης Κατασίδης, Αναστάσιος Κωστελίδης, Σαλώμη Μιχαηλίδου, Στέλιος Νικολάου, Χρήστος Πακαταρίδης και Ματίνα Τσουλφίδου.

Επόμενη συνάντηση των σωματείων και των χοροδιδασκάλων της περιφέρειας ορίστηκε για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στη Χρυσούπολη, προκειμένου να γίνει η παρουσίαση των χορών. Η ώρα και η ημερομηνία διεξαγωγής των προβών για κάθε νομό θα ανακοινωθεί από το Σύνδεσμο εντός των ημερών.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν τα μέλη του ΔΣ του ΣΠΟΣ Χρήστος Βερβερίδης, Αθηνά Νακούση, Παντελής Παπαδόπουλος, και πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι ποντιακών σωματείων όλης της περιφέρειας.