29 Αύγουστος 2018, 18:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2018, 17:38

Γαστρονομικές νοστιμιές της Μακεδονίας στην Οδησσό της Ουκρανίας

  • Ανάδειξη της ποντιακής διατροφής στη Βέροια
    Πιροσκί με πατάτα (φωτ.: pontos-news.gr / Γεωργία Βορύλλα)

Ποιοτικά κρασιά από τη Νάουσα και τη Γουμένισσα, μέλι και ελιές Χαλκιδικής, τσάι Ολύμπου, ακανέδες Σερρών και πίτες Θεσσαλονίκης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον όλων όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση γαστρονομίας που διοργάνωσε πρόσφατα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην Οδησσό της Ουκρανίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε δίπλα από το κτήριο που στέγαζε τη Φιλική Εταιρεία, όπου δεσπόζει η προτομή του Έλληνα δημάρχου της Οδησσού, Γρηγορίου Μαρασλή.

Η δράση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού και της μακεδονικής κουζίνας.

Στο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Ουκρανοί για την Κεντρική Μακεδονία αναφέρθηκε, σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος. «Ύστερα από την κατάργηση της βίζας, που έγινε πριν από δύο χρόνια, οι Ουκρανοί αυξάνουν κάθε χρόνο τις επισκέψεις τους και επιμένουν τουριστικά στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, αναζητώντας νέους προορισμούς, με φυσικό πλούτο και με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά».

Επισήμανε δε ότι «φέτος αναμένεται αύξηση έως και 25% στις τουριστικές ροές από την Ουκρανία στη χώρα μας, σε συνέχεια της περσινής αύξησης κατά 20%», ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας συνόρων της Ουκρανίας, που επικαλέστηκε, πέρυσι επισκέφθηκαν την Ελλάδα 98.979 Ουκρανοί τουρίστες.

«Στοχεύουμε στην αναγνωρισιμότητα της μακεδονικής κουζίνας και της γαστρονομίας μας σε ώριμες και νέες αγορές, αλλά και στη γενικότερη προβολή της Kεντρικής Μακεδονίας ως ιδανικού τουριστικού προορισμού για την απόκτηση γνήσιων, αυθεντικών εμπειριών», σημείωσε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.