29 Αύγουστος 2018, 17:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2018, 18:03

Μεγάλη κλίση έχει πάρει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον Πειραιά

  • Εκκενώθηκε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στον Πειραιά!
    Πυροσβεστικά επιχειρούν την κατάσβεση της φωτιάς στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Ακτή Ξαβερίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής, από νωρίς το πρωί, η φωτιά συνεχίζει να κατακαίει το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά γύρω στις 4 τα ξημερώματα, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πάνω κατάστρωμα του γκαράζ και στο πλώριο μέρος του.

Από το νερό που ρίχνουν τα πυροσβεστικά, το πλοίο έχει πάρει μεγάλη κλίση.

Ωστόσο πυροσβέστες άνοιξαν τρύπες πάνω από την ίσαλο γραμμή για να αρχίζει να αδειάζει το γκαράζ από τα νερά, ενώ σκάφη τα μαζεύουν για να μην προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος που βρέθηκε στο σημείο, είπε ότι η επιχείρηση κατάσβεσης είναι δύσκολη λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο αλλά και επειδή είναι γεμάτο με ΙΧ και φορτηγά. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είχε πει ότι την επιχείρηση δυσχεραίνει ο πυκνός καπνός που έχει καλύψει τον χώρο.

Οι αρχές προσπαθούν να λύσουν και το θέμα της μετακίνησης του πλοίου από το σημείο όπου βρίσκεται καθώς πρόκειται για την περιοχή όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια και άρα δεν μπορεί να παραμείνει για πολύ εκεί.