29 Αύγουστος 2018, 16:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2018, 16:04

Η χάρη των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης έφτασε ως την Πολωνία!

  • Η χάρη των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης έφτασε ως την Πολωνία!
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)
  • Η χάρη των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης έφτασε ως την Πολωνία!

Οι χορευτές αλλά και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» ταξίδεψαν μέχρι την Πολωνία προκειμένου να συμμετάσχουν στο Διεθνές Φεστιβάλ «Krakowiak» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Αυγούστου.

Την ποντιακή αποστολή αποτελούσαν 48 άτομα με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Το πολυμελές χορευτικό των «Ακριτών του Πόντου» αναχώρησε οδικώς την Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018, και αφού πέρασε τα σύνορα Σκοπίων και Σερβίας έφτασε στη Βουδαπέστη όπου και διανυκτέρευσε. Την επόμενη μέρα η αποστολή συνέχισε το ταξίδι της και αφού πέρασε από την καταπράσινη Σλοβακία έφτασε στον τελικό της προορισμό. Την Κυριακή 19 Αυγούστου στη σκηνή της κεντρικής πλατείας της Κρακοβίας ανέβηκε το μικτό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου, το οποίο πραγματοποίησε μια τέλεια εκτελεσμένη παράσταση εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο όχι μόνο τον ποντιακό αλλά ολόκληρο τον ελληνισμό στο εξωτερικό. Το χορευτικό συνόδευσαν ο Κώστας Ταμουτσίδης στη λύρα και ο Παναγιώτης Μόσχος στο νταούλι, ενώ υπεύθυνος για την εξαιρετική εμφάνιση του χορευτικού ήταν ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Γιάννης Τοκμακίδης.

Μετά το πέρας της παράστασης στήθηκε γλέντι στην κεντρική πλατεία υπό τους ήχους της λύρας και του νταουλιού, με τη συμμετοχή όλου του κόσμου. Η εκδήλωση έκλεισε με τον πυρρίχιο χορό που παρουσιάστηκε από τους άνδρες των «Ακριτών του Πόντου».