28 Αύγουστος 2018, 12:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αύγουστος 2018, 12:05

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας έδωσε βροντερό παρών στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (φωτο)

  • Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας έδωσε βροντερό παρών στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών (φωτο)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Βέροιας, συμμετείχε στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, μια πολιτιστική διοργάνωση που έριξε αυλαία το βράδυ της Κυριακής (27/8) και τείνει να γίνει ένας επιτυχημένος θεσμός για την πόλη.

Η ΕΛΒ πήρε μέρος στο σύνολο των δραστηριοτήτων του φεστιβάλ. Ξεκίνησε με μια εντυπωσιακή παρέλαση, μαζί με όλους τους άλλους συλλόγους, στην έναρξη του φεστιβάλ. Όμως, η «ηχηρή» παρουσία της ήταν στην τελετή λήξης, όπου το τμήμα παραστάσεων του συλλόγου πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση, η οποία καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, τόσο για το καθαρά ποντιακό πρόγραμμα που παρουσίασε όσο και για τον κοινό χορό που απέδωσε με το σύλλογο Ούσιτζε Σερβίας.

Η παρουσίαση που έκανε το τμήμα παραστάσεων αφιερώθηκε στα τραγικά θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

«Άλλοι είστε άγγελοι, άλλοι είστε μαζί μας. Σήμερα χορεύουμε για όλους εσάς», ήταν το μήνυμα που στάλθηκε, επιβεβαιώνοντας έτσι για μία ακόμη φορά την ευαισθησία του ποντιακού στοιχείου απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα και μεγάλες καταστροφές του τόπου όπως ήταν οι φωτιές της ανατολικής Αττικής.

Επίσης, η ΕΛΒ έκλεψε την παράσταση και με το θεματικό της περίπτερο. Εκεί όπου οι επισκέπτες του φεστιβάλ γνώρισαν παραδοσιακή μαγειρική και ζαχαροπλαστική του Πόντου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΒ, σε ανακοίνωση που υπογράφουν ο πρόεδρος Παύλος Σαρημιχαηλίδης και η ταμίας Σταθούλα Ανεσίδου, απευθύνει ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι εργάστηκαν για την παρουσία της ΕΛΒ στο φετινό φεστιβαλ και δίνει ραντεβού με όλους για την επόμενη μεγάλη εκδήλωση στην πόλη της κεντρικής Μακεδονίας.

  • Με πληροφορίες, φωτογραφίες από την ΕΛΒ.
Gallery