28 Αύγουστος 2018, 00:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2018, 23:34

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Οδυσσέας Εσκιτζόγλου

  • Πέθανε ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Οδυσσέας Εσκιτζόγλου
    (Φωτ.: ΕΟΕ)

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με μεγάλη λύπη, ανακοινώνει ότι ο Ολυμπιονίκης της ιστιοπλοΐας Οδυσσέας Εσκιτζόγλου έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, κάνοντας πιο «φτωχή» την Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια της Ελλάδας.

Ο Οδυσσέας Εσκιτζόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960 με το σκάφος «Νηρεύς» στην κατηγορία Dragon, με τον τότε διάδοχο Κωνσταντίνο και τον Γιώργο Ζαΐμη.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στον Πειραιά στις 3 Μαΐου 1932 και έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα το 1956, σε αγώνες με σκάφη τύπου «Lightning» ως αθλητής του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά. Αναδείχθηκε πέντε φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ήταν πρωταθλητής Ευρώπης αλλά και Μεσογειονίκης ενώ είχε πετύχει και πολλές ακόμα σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.

Πήρε μέρος σε δύο ακόμη Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1964 στο Τόκιο όταν κατετάγη στην 8η θέση με τον Θέμη Μαγουλά και τον Γιώργο Ζαΐμη, αλλά και το 1968 στο Μεξικό όταν έφτασε στην 15η θέση με τον Αναστάσιο Βογιατζή και τον Γιώργο Ζαΐμη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο γενικός γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης και τα μέλη της Ολομέλειας εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και σε όλους τους οικείους του. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 13:00 στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.