14 Ιανουάριος 2014, 15:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:39

Ναυάγιο στο Λευκό Νείλο με 200 νεκρούς

  • Ναυάγιο στο Λευκό Νείλο με 200 νεκρούς

Πάνω από 200 πολίτες πνίγηκαν, όταν το πλοίο με το οποίο προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φρίκη του εμφυλίου, βυθίστηκε στον Λευκό Νείλο.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται και παιδιά. Τα θύματα ήταν εκτοπισμένοι που προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από τις συγκρούσεις στην πόλη Μαλακάλ.

Το Νότιο Σουδάν, το οποίο αναγνωρίστηκε ως ανεξάρτητο κράτος το 2011, βρίσκεται στη δίνη εμφυλίου πολέμου, καθώς ο πρώην αντιπρόεδρος της χώρας, Ρικ Μάκαρ, δεν αναγνωρίζει την εξουσία του νυν προέδρου Σάλβαρ Κιρ. Οι δύο πλευρές επιθυμούν, τουλάχιστον σε επίπεδο δηλώσεων, να έρθουν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ωστόσο, οι σχετικές συνομιλίες έχουν αναβληθεί.

Σφοδρές μάχες, στις οποίες παίρνουν μέρος άρματα μάχης και το πυροβολικό, μαίνονται σύμφωνα με πληροφορίες στα περίχωρα της Μπορ, που έχει αλλάξει χέρια τρεις φορές στη διάρκεια των συγκρούσεων εδώ και τρεις εβδομάδες.
 
Η Μπορ είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τις συγκρούσεις, οι οποίες έχουν  αφήσει πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και τον εκτοπισμό περίπου 200.000. Πολλές χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο στις βάσεις του ΟΗΕ και δεκάδες χιλιάδες άλλοι έχουν εγκαταλείψει την Μπορ διασχίζοντας τον Λευκό Νείλο που είναι γεμάτος κροκόδειλους.

Πηγή: tvxs.gr