27 Αύγουστος 2018, 09:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2018, 09:59

Αλλάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Επίκειται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης

  • Αλλάζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ – Επίκειται ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης
    Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Μάιο (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας)

Με το βλέμμα στη ΔΕΘ αλλά και τις εκλογές συνεδριάζει, σήμερα στις 16:00, η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα. Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το θέμα είναι «Ο ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τα μνημόνια». Ως εκ τούτου, αναμένεται πως θα υπάρξει στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση για τα δεδομένα που δημιουργούνται στη νέα μεταμνημονιακή εποχή, τόσο για το κόμμα όσο και για την κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση θα εισηγηθεί εκλογή νέου γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, με τον Πάνο Σκουρλέτη να ακούγεται πως είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αποτελεί πρόσωπο που αποδέχονται και οι «53», αν και οι προεδρικοί θα προτιμούσαν τον Νίκο Παππά. Σε κάθε περίπτωση ο νέος γραμματέας της ΚΕ, ουσιαστικά, θα αποτελεί το δεύτερο τη τάξει στέλεχος του κόμματος.

Η συνεδρίαση της ΚΕ αποτελεί το πρώτο βήμα πριν από τον κυβερνητικό ανασχηματισμό. Εφόσον ο Πάνος Σκουρλέτης γίνει γ.γ. της ΚΕ, τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο νυν γραμματέας Παναγιώτης Ρήγας θα υπουργοποιηθεί. Ρόλο στη νέα κυβέρνηση ή στο κόμμα θα παίξουν τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Σε λίγες ώρες θα γνωρίζουμε τα πρώτα σχέδια του πρωθυπουργού...