27 Αύγουστος 2018, 00:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2018, 08:19

Sir Donald George Bradman: Σαν σήμερα γεννιέται ο θρύλος του κρίκετ

  • Sir Donald George Bradman: Σαν σήμερα γεννιέται ο θρύλος του κρίκετ
    (Φωτ.: sportsradio.com.au)

Ένας «ήρωας» για τους φιλάθλους του αυστραλιανού κρίκετ, ο σερ Donald George Bradman, ευρύτερα γνωστός και ως «Ντον», θεωρείται ο μεγαλύτερος batsman όλων των εποχών στο άθλημα. Γεννημένος μια ημέρα σαν τη σημερινή (27 Αυγούστου 1908) στην Νέα Νότια Ουαλία, ο Ντόναλντ Τζορτζ Μπραντμαν ανέπτυξε τις ικανότητές του στο άθλημα χτυπώντας μια μπάλα του γκολφ σε καμπυλωτή βάση δεξαμενής νερού!

Η μπάλα επέστρεφε από διάφορες γωνίες και εκείνος την έβρισκε με εκπληκτικά αντανακλαστικά χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά λεπτό μπαστούνι του κρίκετ. «Με αυτόν τον τρόπο ανέπτυξα, ασυνείδητα ίσως, αίσθηση της απόστασης και του ρυθμού», είχε δηλώσει ο sir Donald George Bradman, ο οποίος ανέπτυξε μια δική του, μοναδική λαβή που τον έκανε διάσημο σε όλον τον κόσμο.

Ο μέσος όρος των 99.94 τρεξιμάτων ανά αγώνα τον οποίο ο Μπράντμαν κατάφερε στους αγώνες τεστ κρίκετ κατά τη διάρκεια της καριέρας του, αναφέρεται συχνά ως το μεγαλύτερο στατιστικά επίτευγμα από οποιονδήποτε αθλητή του δημοφιλούς αθλήματος.

Ο θρυλικός σερ Donald George Bradman έκανε το ντεμπούτο του το 1927, σε ηλικία 19 ετών, σε αγώνα πρώτης κατηγορίας ανάμεσα στην ομάδα της γενέτειράς τους και την Αδελαΐδα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1940 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση αλλά συνέχισε να ασχολείται με το αγαπημένο του άθλημα με άλλες ιδιότητες, ενώ το 1949 απέκτησε τον τίτλο του σερ. Παρά τη τεράστια φήμη που τον ακολουθούσε αλλά και τις μεγάλες διακρίσεις που είχε στην καριέρα του, παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του (2001) ένας ευγενής και σεμνός άνθρωπος.