26 Αύγουστος 2018, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2018, 17:33

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018: Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για μια μαγική βραδιά

  • Αυγουστιάτικη Πανσέληνος 2018: Ανοιχτοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία για μια μαγική βραδιά
    Το φεγγάρι ανατέλλει ολόγιομο πάνω από το κάστρο Παλαμήδη στην πόλη του Ναυπλίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ανά την επικράτεια οργανώνει το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σήμερα Κυριακή 26 Αυγούστου 2018 για την Αυγουστιάτικη Πανσεληνο. Μουσικές συναυλίες, ποιητικές βραδιές, παρατήρηση του έναστρου ουρανού, θεατρικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, παραστάσεις χορού, ξεναγήσεις και προβολές ταινιών πλαισιώνουν την πετυχημένη δράση, που σε ορισμένους χώρους και μουσεία ολοκληρώνεται αύριο Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε 132 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία της χώρας, ενώ θα παραμείνουν ανοιχτοί για το κοινό χωρίς τη διοργάνωση εκδηλώσεων 37 χώροι και μουσεία.

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το 2002 με επιτυχία τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία στο κοινό σε μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού.

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι ελεύθερη για το κοινό. Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τον πίνακα με τις εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.