26 Αύγουστος 2018, 14:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2018, 14:31

Ρωσία: Εκπαιδευμένοι μαχητές ετοιμάζονται να σκηνοθετήσουν χημική επίθεση στη Συρία

  • Ερντογάν: Η Τουρκία θα δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στη Συρία για την επιστροφή των προσφύγων
    (Φωτ. αρχείου)

Μετά από τη σοβαρή καταγγελία για σχέδιο χημικής επίθεσης από μαχητές στη Συρία, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους ως πρόσχημα για επέμβαση στο Ιντλίμπ, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε σήμερα περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξένοι ειδικοί έφτασαν στο Ιντλίμπ της Συρίας για να σκηνοθετήσουν ψεύτικη επίθεση με χημικά όπλα, υποστήριξε το υπουργείο.

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ δήλωσε σήμερα ότι ομάδα μαχητών, που έχουν εκπαιδευτεί από την ομάδα Olive, σχεδιάζουν να σκηνοθετήσουν τη διάσωση θυμάτων χημικής επίθεσης στο Ιντλίμπ της Συρίας. Μετά τη σκηνοθετημένη επίθεση, άνθρωποι ντύθηκαν ως μέλη της οργάνωσης «Λευκά Κράνη» προκειμένου να κατασκευάσουν βίντεο για μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής αλλά και αγγλόφωνα μέσα.

«Στην πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στο Καφρ Ζίτα, γίνονται οι προετοιμασίες προκειμένου ομάδα ατόμων που εισήχθησαν από τον βορρά στην επαρχία, να συμμετέχουν στη σκηνοθεσία μιας "επίθεσης" με υποτιθέμενα χημικά πυρομαχικά και βόμβες από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις, για να σκηνοθετήσουν βοήθεια από φερόμενους ως "διασώστες" από τα Λευκά Κράνη και για να τραβήξουν βίντεο το οποίο θα διανείμουν στην Μέση Ανατολή και σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ίγκορ Κονασένκοφ.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι προετοιμάζονται μεγάλης έκτασης προβοκάτσιες στη Συρία με τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών, για την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα και για να αποκοπεί η σταθερή δυναμική που υπάρχει στην ειρηνευτική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Υπάρχουν σχέδια για να εκτοξεύσουν ρουκέτες με δηλητηριώδεις ουσίες στον οικισμό Καφρ Ζίτα, που βρίσκεται 6 χλμ νότια της πόλης Χαμπίτ, μέσα στις επόμενες δυο ημέρες», πρόσθεσε.

Ο ρωσικός στρατός πρόσφατα ανέφερε ότι μαχητές προετοιμάζονται για χρήση χημικών όπλων στη Συρία, και πως οι ΗΠΑ μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για μια νέα επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της συριακής κυβέρνησης.

  • ΠΗΓΗ: sputniknews.gr.