26 Αύγουστος 2018, 09:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2018, 09:26

Η ληστεία δύο Γερμανίδων τουριστριών στου Φιλοπάππου λίγες μέρες πριν την επίθεση στον 25χρονο

  • Η ληστεία δύο Γερμανίδων τουριστριών στου Φιλοπάππου λίγες μέρες πριν την επίθεση στον 25χρονο
    Βράχια στο λόφο του Φιλοπάππου όπου έχασε τη ζωή του ο 25χρονος μετά από συμπλοκή με τρεις ληστές (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Η δράση των τριών αλλοδαπών που συνελήφθησαν για το έγκλημα στου Φιλοπάππου ήταν πλούσια, όπως αποκαλύπτει η έρευνα της αστυνομίας, καθώς τους συνδέει με τουλάχιστον δέκα ληστείες στην περιοχή. Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής σε ρεπορτάζ του Παναγιώτη Σπυρόπουλου αποκαλύπτει πως λίγες μέρες πριν την επίθεση στον 25χρονο που οδήγησε στον θάνατό του, οι τρεις δράστες είχαν επιτεθεί σε δύο Γερμανίδες τουρίστριες.

Ο τρόπος δράσης των τριών αλλοδαπών είναι πανομοιότυπος με το περιστατικό ληστείας του 25χρονου και της φίλης του.

Οι δύο Πακιστανοί και ο Ιρακινός πλησίασαν τις δύο κοπέλες που κάθονταν στην  άκρη του βράχου απολαμβάνοντας τη θέα, τις έσυραν λίγο πιο μέσα και σε απόσταση 2 μέτρων από το χείλος του γκρεμού, εκτυλίχθηκε μια μεγάλη μάχη ανάμεσα στη μια Γερμανίδα και στους δύο αλλοδαπούς ληστές.

Η άλλη Γερμανίδα τη γλίτωσε, καθώς δεν κρατούσε τσάντα. Είχε όλα τα πράγματά της στην τσάντα της φίλης της. Οι αλλοδαποί δεν ασχολήθηκαν καν μαζί της, ωστόσο, στην κοπέλα με την τσάντα επιτέθηκαν άγρια προσπαθώντας να της την αποσπάσουν.

Ο 17χρονος συλληφθείς ήταν εκείνος που προσπαθούσε να της αποσπάσει την τσάντα από τα χέρια. Φαίνεται μάλιστα, ότι ο ανήλικος, σε όλες τις ληστείες τέτοιου τύπου που είχε κάνει η συμμορία των αλλοδαπών, να είχε... ειδικότητα στο να αποσπά τις τσάντες από γυναίκες. Ο 25χρονος Ιρακινός κρατούσε τα χέρια της κοπέλας, ενώ ο 28χρονος Πακιστανός στέκεται δίπλα, παρατηρώντας το χώρο, εκτελώντας ουσιαστικά χρέη τσιλιαδόρου.

Η δεύτερη τουρίστρια, όση ώρα η φίλη της έδινε μάχη για να γλιτώσει την τσάντα της, σήκωσε τη φωτογραφική της μηχανή και άρχισε να φωτογραφίζει τους αλλοδαπούς, με στόχο να φοβηθούν και να φύγουν.

Ύστερα από λίγο η συμμορία κατάφερε να αποσπάσει την τσάντα της τουρίστριας και να εξαφανιστεί, ενώ οι δυο κοπέλες κατευθύνθηκαν αμέσως στο ΑΤ Ακροπόλεως για να καταθέσουν. Εκεί κατέθεσαν και τις φωτογραφίες των αλλοδαπών που έβγαλαν.

Αυτές οι φωτογραφίες, χρησιμοποιήθηκαν για την αναγνώριση των δραστών της δολοφονίας του Νικόλα Μουστάκα. Οι αστυνομικοί τις έδειξαν στην Πορτογαλίδα φίλη του 25χρονου και εκείνη αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δράστες. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς, ο 28χρονος, φορούσε την ίδια μπλούζα που φορούσε στην επίθεση κατά του Νικόλα Μουστάκα.

  • ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος.