14 Ιανουάριος 2014, 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:39

Το γλέντησαν ποντιακά οι Ακρίτες Πολυκάστρου

  • Το γλέντησαν ποντιακά οι Ακρίτες Πολυκάστρου

Το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «ΜΑΞΙΜ» στο Πολύκαστρο, η πρώτη μεγάλη ετήσια θεσμική εκδήλωση του Συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες», ο ετήσιος χορός – κοπή της βασιλόπιτας.

Η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία και εκατοντάδες φίλοι και μέλη του Συλλόγου έδωσαν το παρόν, διασκέδασαν και χάρηκαν  σε μια βραδιά γεμάτη από τη μουσική ποντιακή παράδοση.

Μετά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας παρουσιάστηκαν τα τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου που ενθουσίασαν το κοινό. Μικρά βασιλοπιτάκια μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκομένους και τυχερός της βραδιάς αναδείχθηκε ο κ. Σπυρίδης Γιάννης, που κέρδισε ένα ρολόι χειρός, προσφορά του συλλόγου.

Στη συνέχεια, οι «Ακρίτες» βράβευσαν, με την ευκαιρία της αποφοίτησής τους από το Λύκειο και την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τους χορευτές Νίκο Κοέντα, Καλλιόπη Σμυδάκη-Χαμουρούδη, Γεωργία Τσέλλιου, Ελένη Τουλούμη και Ισιδώρα Πρόντη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Παιονίας Αθ. Λαπόρδας, οι βουλευτές του νομού Κιλκίς Γ. Γεωργαντάς και Θ. Παραστατίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Χ. Γκουντενούδης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Παιονίας Δ. Κουλίνας, Κ. Σιωνίδης, Ι. Συμεωνίδης και Ε. Λιακοπούλου, ο αντιδήμαρχος Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Κ. Αβραμίδης, ο πρόεδρος του Σ.Π.Ο.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας κ. Λ. Σαρβανίδης και το μέλος αυτού Ν. Κωνσταντινίδης, το μέλος του Δ.Σ. της Π.Ο.Ε. Σ. Παπαδόπουλος και το μέλος της ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε. Γ. Γεωργιάδης, ο επίτιμος πρόεδρος των «Ακριτών» Β. Αθανασιάδης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του νομού Κιλκίς και πλήθος κόσμου.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, που καλύφθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό EUROPE 1, είχε ο Τριαντάφυλλος Πουρσανίδης και μουσικά έντυσαν τη βραδιά οι Λ. Ακριτίδης, Α. Μωϋσής, Χ. Πιπερίδης, Ν. Αμοιρίδης, Γ. Ιακωβίδης, Χ. Ξενιτίδης, Γ. Θεοδωρίδης, Χ. Απατσίδης, Θ. Αγγελίδης και Κ. Δουλκερίδης.

Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του συλλόγου Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ» εύχονται στα μέλη και τους φίλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση στο τέλος του κειμένου...

Πηγή: kilkis24.gr

Gallery