23 Αύγουστος 2018, 14:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2018, 14:30

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί έχει πλεονάσματα και ανάπτυξη και το 2019

  • Μοσκοβισί: Η Ελλάδα μπορεί έχει πλεονάσματα και ανάπτυξη και το 2019
    (Φωτ.: EPA / Olivier Hoslet)

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι πλέον σε θέση, με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να παράγει πλεονάσματα και να έχει εκ νέου ανάπτυξη το 2019, εξέφρασε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό France info.

Υπενθυμίζοντας ότι τα προγράμματα τελείωσαν και επισήμως στην Ελλάδα, ο Μοσκοβισί σημείωσε ότι «η Ελλάδα πραγματοποίησε 450 μεταρρυθμίσεις που ήταν απαραίτητες. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι τώρα σε θέση, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, να δημιουργήσει πλεονάσματα και να έχει εκ νέου ανάπτυξη το 2019».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές Υποθέσεις αναφέρθηκε εκτενώς και στις δημοσιονομικές κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Γαλλία καταρτίζοντας τον προϋπολογισμό του 2019, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος των δημόσιων δαπανών. «Η συγκυρία δεν επαρκεί, πρέπει να φροντίσουμε για τη συμμόρφωση προς τους κανόνες», υπογράμμισε. «Πρέπει να συνεχιστεί η μείωση του διαρθρωτικού ελλείμματος, που σημαίνει έλεγχο των δημόσιων δαπανών και υλοποίηση κοινωνικά δίκαιων περικοπών».

Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη μείωσης του χρέους. «Μια χώρα που χρεώνεται είναι μια χώρα που αποδυναμώνεται», δήλωσε. Αρνήθηκε ωστόσο να εκφραστεί σχετικά με τα μέσα επίτευξης του στόχου. «Τα κράτη μέλη έχουν ελευθερία επιλογής των μέσων για τη μείωση του χρέους», πρόσθεσε.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.