19 Αύγουστος 2018, 15:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2018, 15:52

Συναγερμός για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων

  • Τι λέει η απόφαση του ΣτΕ για το άσυλο στον Τούρκο πιλότο Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτσί
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Μπορεί στην κυβέρνηση να ελπίζουν σε βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων μετά την απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη, ωστόσο, οι κίνδυνοι νέου εκτροχιασμού και η δημιουργία επικίνδυνων καταστάσεων παραμένει. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό σε ό,τι αφορά τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και που θεωρούνται πραξικοπηματίες από την Άγκυρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση, και ειδικά στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, δεν πείθονται με το γεγονός ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επέστρεψαν στην Ελλάδα, επομένως δεν υπάρχει αντικείμενο… τουρκικών παζαριών.

Το αντίθετο, φοβούνται ότι θα μπορούσαν τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να προσπαθήσουν να τους απαγάγουν από ελληνικό έδαφος, εφόσον βεβαίως βρουν το μέρος στο οποίο είναι κρυμμένοι και φυλάσσονται από αστυνομικούς.

Άλλωστε, οι Τούρκοι το έχουν κάνει και σε άλλες χώρες, δηλαδή να απαγάγουν πολίτες και να τους μεταφέρουν στην Άγκυρα για να τους δικάσουν και να τους φυλακίσουν. Οι ελληνικές Αρχές εκτιμούν ότι οι Τούρκοι θα μπορούσαν να κάνουν μια τέτοια ενέργεια πιστεύοντας ότι η Ελλάδα έχει χαλαρώσει έπειτα από την επιστροφή των δύο στρατιωτικών.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τους οκτώ Τούρκους που βρίσκονται στη χώρα μας, παραμένουν σε ισχύ και είναι μάλιστα δρακόντεια. Υπάρχει πάντα η ανησυχία όχι μόνο να απαχθούν αλλά και να αποπειραθεί κάποιος να τους σκοτώσει.​

  • Αναδημοσίευση από tovima.gr.