19 Αύγουστος 2018, 14:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2018, 14:50

Ιταλία: Στους 43 οι νεκροί από την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

Προς τα πάνω, μετά και τον εντοπισμό τριών ακόμα σορών, ανέβασαν οι Αρχές της Ιταλίας τον απολογισμό των νεκρών στη Γένοβα, στα ερείπια της γέφυρας Μοράντι. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ολοκληρώθηκε η επιχείρηση για τους αγνοούμενους, και πλέον επισήμως τα θύματα ανέρχονται στα 43.

Στα νοσοκομεία παραμένουν εννέα άνθρωποι, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί όλοι όσοι δηλώθηκαν αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση τμήματος 200 μέτρων της γέφυρας την περασμένη Τρίτη εν μέσω καταιγίδας, ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής Στέφανο Τσάνουτ δήλωσε στο Sky TG24 ότι θα διασφαλίσουν πως κανείς δεν θα μείνει κάτω από τα τεράστια κομμάτια τσιμέντου και μετάλλων που έπεσαν από ύψος 50 μέτρων. Πρόσθεσε δε ότι οι υπηρεσίες εργάζονται ώστε να ασφαλίσουν το χώρο και να βοηθήσουν τις ανακριτικές Αρχές να καθορίσουν τα αίτια της τραγωδίας.

Η γέφυρα Μοράντι αποτελούσε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Α10 που συνδέει τη Γένοβα με τη Γαλλία, στα δυτικά. Διαχειρίστρια εταιρεία είναι η Autostrade per l'Italia που ανήκει στον κατασκευαστικό όμιλο Atlantia. Το Σάββατο οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεσμεύτηκαν ότι θα δοθούν 500 εκατ. ευρώ για να ξαναχτίσει τη γέφυρα αλλά και για να βοηθηθούν οι οικογένειες των θυμάτων αλλά και όσοι έχασαν τα σπίτια τους.