19 Αύγουστος 2018, 11:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Αύγουστος 2018, 11:03

«Κυνηγοί» μετάλλου κλέβουν ακόμα και στόμια από πυροσβεστικούς κρουνούς!

  • «Κυνηγοί» μετάλλου κλέβουν ακόμα και στόμια από πυροσβεστικούς κρουνούς!
    (Φωτ.: pixabay.com)

Μπροστά σε μια… απρόβλεπτη εξέλιξη μπορεί να βρεθούν οι πυροσβέστες κατά την κρίσιμη ώρα της μεγάλης μάχης με τη φωτιά, καθώς τα στόμια των πυροσβεστικών κρουνών έχουν μπει στο στόχαστρο των «κυνηγών» μετάλλου. Στην Πάτρα, για παράδειγμα, υπάρχουν 350 κρουνοί οι οποίοι ελέγχονται τακτικά τόσο από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης όσο και από την Πυροσβεστική προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι στη θέση τους.

Τα μεταλλικά στόμια των πυροσβεστικών κρουνών πωλούνται μαζί με άλλα μέταλλα.

Ο Δήμος Πατρέων προκειμένου να δώσει λύση στο πρόβλημα με τις κλοπές έδωσε στην Πυροσβεστική έτοιμα στόμια, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πατρέων Διονύσης Πλέσσας. Έτσι εξασφαλίζεται ότι κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης οι πυροσβέστες θα μπορούν να πάρουν νερό.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του σχεδιασμού για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης έχουν επικαιροποιηθεί οι ανοιχτοί χώροι συγκέντρωσης κατοίκων, πρόσφατα πραγματοποιήθηκε άσκηση εκκένωσης της κοινότητας Άνω Καστρίτσι που περιβάλλεται από πυκνό πευκοδάσος, ενώ καθαρίζονται τακτικά δασύλλια, άλση, πάρκα, κοινόχρηστοι και κατασκηνωτικοί χώροι.