19 Αύγουστος 2018, 08:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2018, 22:22

Ο καιρός την Κυριακή: Βοριάδες και πιθανότητα τοπικών όμβρων

  • Ο καιρός την Κυριακή: Βοριάδες και πιθανότητα τοπικών όμβρων
    Ένα νεαρό φλαμίνγκο στον υδροβιότοπο του Ναυπλίου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει την Κυριακή η ΕΜΥ, χωρίς όμως να αποκλείει την πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βορειοδυτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και  ανατολική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι βόρειοι 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 και στις Κυκλάδες έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.