18 Αύγουστος 2018, 17:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2018, 17:01

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμΕΑ: Η ελληνική αποστολή για το Βερολίνο – Το μήνυμα του Χαριτωνίδη

  • Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου ΑμΕΑ: Η ελληνική αποστολή για το Βερολίνο – Το μήνυμα του Χαριτωνίδη
    (Φωτ.: Απόστολος Χαριτωνίδης / Facebook)

Με 27 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετέχει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ΑμΕΑ, που θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Αυγούστου στο Βερολίνο. Η ΕΑΟΜ-ΑμΕΑ ανακοίνωσε την αποστολή, αρχηγός της οποίας είναι πρόεδρος της ΕΠΕ και της ΕΑΟΜ-ΑμΕΑ Γιώργος Φουντουλάκης,

Από τις συμμετοχές των αθλητών ξεχωρίζει αυτή του Απόστολου Χαριτωνίδη, ο οποίος νίκησε τη λευχαιμία και συνεχίζει να αγωνίζεται.

Ο Απόστολος Χαριτωνίδης ήταν αθλητής του βόλεϊ όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία, αλλά δεν το έβαλε κάτω και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών. Πλέον είναι υγιής και συνεχίζει να αγωνίζεται σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο ο αθλητής με καταγωγή από τον Πόντο θα αγωνιστεί στη δισκοβολία και τη σφαιροβολία, ενώ έστειλε το δικό του μήνυμα κατά την αναχώρησή του για τη Γερμανία:

«Η ζωή σε πάει, λένε! Εμένα η ζωή μου έφερε έναν αγώνα, την ίδια τη μάχη για τη ζωή! Το γεγονός που μ’ έκανε να μην το βάλω κάτω ήταν ότι πίστευα... πίστευα ότι θα γίνω καλά! Αυτή την πίστη παλεύω να διαδώσω σε όλους όσους έχουν χάσει την Ελπίδα για ζωή! Η συμμετοχή μου στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο είναι η αρχή ενός άλλου κύκλου, αυτού που θα κάνει πιο ηχηρό το μήνυμα μου! Για όσους ψάχνουν δότη, αλλά και για όσους παλεύουν με τη νόσο τους, στις 23 και 25 Αυγούστου θα ρίξω σφαίρα και δίσκο για σας! “Γιατί νικητής είναι αυτός που συνεχίζει να αγωνίζεται”», έγραψε χαρακτηριστικά στη σελίδα του στο facebook.

Στη διάθεση των ομοσπονδιακών προπονητών Σπύρου Βασδέκη και Ελένης Ανουσάκη, θα βρίσκονται οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Σταματούλα Μαρία, Γκαβέλας Αθανάσιος, Χρήστος Καπέλλας, Μαντούδη Ζωή, Νικολαΐδης Ευστράτιος, Κυργιοβανάκη Βαλασία, Σμαραγδή Στυλιανή, Μαλακόπουλος Στυλιανός, Βλασακίδης Απόστολος, Ελ Λατίφ Κατερίνα, Ζησίδης Δημήτρης, Σενικίδης Δημήτριος, Κωνσταντινίδης Αθανάσιος, Γεωργιάδης Αθανάσιος, Τζούνης Κωνσταντίνος, Βουδουρίδου Δέσποινα-Μαρία, Λαζαρίδης Χρήστος, Στεφανουδάκης Μανώλης, Χαριτωνίδης Απόστολος, Ζοσάν Αντρέι, Πετρόπουλος Αναστάσιος, Καρνιαβούρας Γεώργιος, Λιάγκου Ανθή.

Με προσωπικά τους έξοδα μεταβαίνουν στο Βερολίνο και οι αθλητές Ναλμπάντης Ηλίας, Μουλάς Οδυσσέας, Πρωτονοτάριος Λουκάς και Σεβδικαλής Ιωάννης.