18 Αύγουστος 2018, 09:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Αύγουστος 2018, 11:23

Τουρκική ομάδα πούλησε παίκτες για να πάρει... κατσίκες

  • Τουρκική ομάδα πούλησε παίκτες για να πάρει... κατσίκες
    (Φωτ.: skor.sozcu.com.tr)

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε μια ερασιτεχνική ομάδα στην Τουρκία προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της. Η Γκιούλσπορ, που εδρεύει στην πόλη Ισπάρτα, γνωστή και ως Σπάρτη της Πισιδίας, διαθέτει ομάδες υποδομών σε ηλικίες από 11 έως 19 ετών και αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες. Ο τρόπος που αποφάσισε να βγάλει χρήματα ήταν... ευφάνταστος.

Τον τελευταίο χρόνο πούλησε 18 νεαρούς παίκτες και αγόρασε 10... κατσίκες!

Η Γκιούλσπορ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τις πωλήσεις από την παραγωγή γάλακτος για να καλύψει κάποια από τα έξοδά της. Από την πώληση των παικτών η ομάδα αποκόμισε 15.000 τουρκικές λίρες, ενώ αποσκοπεί σε έσοδα 5.000 λιρών από τις πωλήσεις γάλακτος από τις κατσίκες που αγόρασε.

Στη Γκιούλσπορ υπάρχουν αυτή τη στιγμή 150 ποδοσφαιριστές και 10 κατσίκες. Εκτός από τα κέρδη από την πώληση γάλακτος, αναμένεται να γεννηθούν 20 κατσικάκια τον πρώτο χρόνο, αυξάνοντας το... ρόστερ στο κοπάδι.

«Πρέπει να έχουμε σταθερά έσοδα. Είμαστε σε δεινή θέση αφού δεν έχουμε υποστήριξη από κυβερνητικούς ή ιδιωτικούς παράγοντες. Αναμένουμε κέρδη 4.000-5.000 λιρών τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, θα αγοράσουμε περισσότερα ζώα. Μετά από έξι χρόνια υπολογίζουμε να έχουμε 140 κατσίκες στον σύλλογό μας», δήλωσε ο πρόεδρος Κενάν Μπουγιουκλεμπλέμπ, περιγράφοντας το μεγαλόπνοο σχέδιο βιωσιμότητας του συλλόγου.