17 Αύγουστος 2018, 19:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2018, 19:10

Τραμπ: Δεν θα δεχτούμε τη συνέχιση κράτησης του πάστορα χωρίς να κάνουμε τίποτα

  • Τραμπ: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν
    (Φωτ.: EPA / Michael Reynolds)

Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ προς την Τουρκία, μετά και τη νέα απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης του Άντριου Μπράνσον. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε δήλωσή του ανέφερε ότι κρατούν έναν υπέροχο χριστιανό πάστορα, ο οποίος δεν είναι κατάσκοπος και πως αυτό δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.

«H Τουρκία αποτελεί πρόβλημα εδώ και πολύ καιρό. Δεν έχουν ενεργήσει ως φίλοι», σημείωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, αναχωρώντας από τον Λευκό Οίκο για τα Χάμπτονς.

«Κρατούν έναν υπέροχο χριστιανό πάστορα, έναν υπέροχο άνθρωπο, ο οποίος δεν είναι κατάσκοπος. Θα έπρεπε να τον έχουν δώσει πίσω εδώ και πολύ καιρό», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες ζητά επισταμένως την απελευθέρωση του Άντριου Μπράνσον. Ήδη έχουν τεθεί σε εφαρμογή κυρώσεις κατά της Άγκυρας με αφορμή αυτή την υπόθεση, αλλά και άλλες που αφορούν Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα. Επομένως, δεν έχουμε δει ακόμη το τέλος αυτής της ιστορίας. Δεν πρόκειται να το δεχτούμε χωρίς να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούν να παίρνουν τους ανθρώπους μας», υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ.