17 Αύγουστος 2018, 17:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2018, 16:58

Ο Ρουβίκωνας εισέβαλε στην πρεσβεία της Αυστρίας και έριξε τρικάκια

  • Εισβολή Ρουβίκωνα σε ιατρείο για φακελάκι από καρκινοπαθή (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Εισβολή στην αυστριακή πρεσβεία της Αθήνας, με αφορμή το 12ωρο ημερήσιας εργασίας που ψήφισε η αυστριακή Βουλή, έκανε σήμερα το πρωί η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας. Μέλη της οργάνωσης, γύρω στις 10:30, μπήκε στον κοινόχρηστο χώρο του κτηρίου επί της οδού Βασ. Σοφίας 4, στο ισόγειο του οποίου στεγάζεται η πρεσβεία, και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα κατά της απόφασης της αυστριακής Βουλής. Στη συνέχεια αποχώρησαν.

Το κτήριο διαθέτει θυρωρό, ο οποίος όμως έλειπε την ώρα εκείνη γιατί είχε ανέβει σε άλλον όροφο, και μόλις επέστεψε μάζεψε τα τρικάκια και τα πέταξε.

Σε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας κάνει λόγο για «νέα εποχή εργασιακών δικαιωμάτων του 21ου αιώνα που έρχεται να καταστρατηγήσει όσα με μόχθο κερδήθηκαν έως σήμερα», ενώ αναφέρει ότι η αυστριακή κυβέρνηση αδιαφορεί για τη διεθνή κατακραυγή και τη διαδήλωση 100.000 ανθρώπων που έγινε στη Βιέννη. Επίσης κατηγορεί τη στάση των χωρών της ΕΕ, ενώ ασκεί κριτική στα συνδικάτα που σιωπούν.

«Τα αντιλαϊκά μέτρα δεν μας αφήνουν αδιάφορους όταν απευθύνονται σε άλλους λαούς. Οι προλετάριοι δεν έχουμε πατρίδα, έχουμε μόνο την Αλληλεγγύη», καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Τ.