17 Αύγουστος 2018, 15:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2018, 15:24

Απίστευτο: Η αμερικανική αστυνομία χρησιμοποίησε τέιζερ εναντίον 87χρονης

  • Απίστευτο: Η αμερικανική αστυνομία χρησιμοποίησε τέιζερ εναντίον 87χρονης
    (Φωτ.: WTVC)

Ανώτερος αξιωματικός της αμερικανικής αστυνομίας υπερασπίστηκε τη χρήση όπλου ακινητοποίησης τέιζερ εναντίον μιας γυναίκας 87 ετών η οποία μάζευε χόρτα κοντά στο σπίτι της, στην πολιτεία Τζόρτζια.

«Ακολουθήσαμε τα πρωτόκολλα που ισχύουν» δήλωσε ο Τζος Έθεριτζ, επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τσάτσγουορθ, διευκρινίζοντας ότι η ηλικιωμένη που χτυπήθηκε από το τέιζερ κρατούσε μαχαίρι.

Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή. Η ηλικιωμένη Μάρθα Αλ-Μπισάρα από τη Συρία, η οποία δεν μιλάει αγγλικά, χτυπήθηκε στο στήθος ενώ μάζευε χόρτα σε ένα αγροτικό μονοπάτι όπου συνήθιζε να πηγαίνει. Ενώ ήταν πεσμένη στο έδαφος, οι αστυνομικοί της πέρασαν χειροπέδες.

Η Μάρθα Ντάουνι, εγγονή της 87χρονης, είπε στο NBC ότι «ποτέ δεν της έχουμε μιλήσει για όπλα που προκαλούν ηλεκτροσόκ, για τέιζερ, άρα δεν γνώριζε τι ήταν».

Η τοπική αστυνομία ισχυρίστηκε ότι η γιαγιά μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο και ότι η χρήση του τέιζερ ήταν δικαιολογημένη στη συγκεκριμένη περίπτωση. «Στην αρχή προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, ζητώντας της να αφήσει το μαχαίρι», δήλωσε ο αξιωματικός Έθεριτζ, που συμμετείχε μαζί με δύο ακόμα αστυνομικούς στο περιστατικό.

«Δεν καταλάβαινε τι της λέγαμε, ή είχε κάποιο πρόβλημα (ψυχικής υγείας)», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι ο ένας από τους αστυνομικούς χρησιμοποίησε το τέιζερ.

«Έχετε έναν άνθρωπο που βαδίζει προς εσάς με ένα μαχαίρι, του δίνετε την εντολή να σταματήσει… Στο κάτω-κάτω χρησιμοποίησε το τέιζερ και όχι θανατηφόρα βία», κατέληξε ο Έθεριτζ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΤΦ.