17 Αύγουστος 2018, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Αύγουστος 2018, 14:34

Φωτιά στο Μάτι: Μήνυση κατά Σκουρλέτη-Τόσκα από τη χήρα Φύτρου

  • Τραγωδία στο Μάτι: Ποινική δίωξη για πλημμελήματα σε βάρος 20 αρμοδίων
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, η οποία στρέφεται και εναντίον του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Τόσκα, κατέθεσε χήρα του Γρηγόρη Φύτρου και μητέρα της 13χρονης Εβίτας και του 11χρονου Ανδρέα που πέθαναν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο Μάτι. Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο της μηνύτριας Βασίλη Καπερνάρο, υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες και αδιάσειστα στοιχεία ότι έχει τελεστεί το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση ή με ενδεχόμενο δόλο.

Καπερνάρος: Αυτή η μήνυση θα ανοίξει το δρόμο για τη διερεύνηση ευθυνών πολιτικών προσώπων από τη Βουλή.

«Καταθέσαμε μια μήνυση με στοιχεία που αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και τη συνυπευθυνότητα όλων των μηνυομένων από εμάς, μεταξύ των οποίων είναι και ο υπουργός Σκουρλέτης και ο πρώην υπουργός Τόσκας. Ως εκ τούτου μιλήσαμε και με τον προϊστάμενο, τη Δευτέρα αμελλητί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, η υπόθεση πάει στη Βουλή», είπε ο πληρεξούσιος δικηγόρος.

Επιπλέον, η Βαρβάρα Φύτρου στρέφεται κατά της Ρένας Δούρου, του Γιάννη Καπάκη και του Ηλία Ψινάκη, ενώ καταλογίζονται ευθύνες και στους πρώην αρχηγούς της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, Σωτήρη Ταρζούδη και Κωνσταντίνο Τσουβάλα.