13 Ιανουάριος 2014, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:40

Φιλιππίδης: Από τη Μύκονο στο Εξπρές του Μεσονυχτίου

  • Φιλιππίδης: Από τη Μύκονο στο Εξπρές του Μεσονυχτίου

Πώς βρέθηκε ο Άγγελος Φιλιππίδης από το δροσερό αεράκι της Μυκόνου στις τουρκικές φυλακές του Μαλτεπέ να ζει το Επρές του Μεσονυχτίου;

Δυόμισι χρόνια πίσω. Λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο του 2012 ο μυκονιάτικος αέρας διέλυε κάθε πιθανή συμμετρία, φουσκώνοντας το μπαλόνι κάθε λογής επιθυμιών. Στη δροσερή σκιά του μπιτς μπαρ στον Πάνορμο ο Αγγελος Φιλιππίδης, πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, διατυμπάνιζε προς την παρέα που μισοάναυδη τον άκουγε ότι μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει πέσει η κυβέρνηση.

Στις φυλακές-κολαστήριο του Μαλτεπέ

Τα τουρκικά δικαστήρια ενέκριναν την έκδοση στην Ελλάδα του Άγγελου Φιλιππίδη, πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη.

Η εκτέλεση της απόφασης θα ολοκληρωθεί με την αποστολή, από το ελληνικό υπουργείο Δικαιοσύνης, των σχετικών εγγράφων.

Η διαδικασία αυτή, λένε οι προξενικές αρχές, μπορεί να κρατήσει από δύο έως 40 μέρες.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο κ. Φιλιππίδης θα κρατείται, κατά πάσα πιθανότητα, στις φυλακές του Μαλτεπέ, όπου, συνήθως, κρατούνται οι προς απέλαση ξένοι υπήκοοι.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του Έλληνα πρώην ισχυρού άνδρα του ΤΤ, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη του κινητού του τηλεφώνου.

Και αυτό, γιατί το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του έγινε διεθνές, ενώ οι ελληνικές αρχές διαπίστωσαν πως το κινητό του τηλέφωνο εκπέμπει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Τουρκία.

Έτσι, ενημέρωσαν την τουρκική αστυνομία, η οποία εντόπισε το ακριβές σημείο που βρισκόταν.

Μέχρι και τη σύλληψή του, σε ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, ο Άγγελος Φιλιππίδης υποστήριζε πως βρίσκεται στις ΗΠΑ τον τελευταίο μήνα και θα επέστρεφε στην Αθήνα στις αρχές της εβδομάδας.

Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, λίγο μετά τη σύλληψή του, ο Άγγελος Φιλιππίδης παραδέχθηκε ότι βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Τουρκίας και είπε ότι ήταν πολύ εύκολο να συλληφθεί, γιατί χρησιμοποιούσε τις πιστωτικές του κάρτες.

Είπε ακόμη ότι, μέσω του δικηγόρου του, είχε ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές ότι θα επέστρεφε στην Αθήνα μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, το αργότερο, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στη Δικαιοσύνη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν είχε πει ποτέ πως βρισκόταν στις ΗΠΑ. Όπως σημείωσε, προγραμμάτιζε ταξίδι στο Ντουμπάι και τη Μανίλα, το οποίο ωστόσο ακύρωσε, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του.

Πηγή: protothema.gr