16 Αύγουστος 2018, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2018, 17:17

Ο Σαλβίνι ζητά την αναστολή των διοδίων μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα

  • Ο Σαλβίνι ζητά την αναστολή των διοδίων μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα
    (Φωτ.: EPA / Luca Zennaro)

Σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό των θυμάτων στα συντρίμμια που άφησε η γέφυρα στη Γένοβα η οποία κατέρρευσε την Τρίτη. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 38 νεκροί και 16 τραυματίες, ενώ  οι αγνοούμενοι υπολογίζονται στους 20. Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι συνεχίζει την επίθεση προς την εταιρεία που διαχειρίζεται τη γέφυρα, ζητώντας της να αναστείλει ορισμένα διόδια.

«Αν ήμουν διευθυντής της Autostrade per l' Italia, θα είχα αναστείλει μερικά διόδια», δήλωσε ο Ματέο Σαλβίνι αφού επισκέφθηκε τραυματίες.

«Αυτή τη στιγμή, τα ασθενοφόρα πληρώνουν διόδια στους αυτοκινητοδρόμους! Αναρωτιέμαι για μερικά πρόσωπα, πού έχουν την καρδιά τους και το μυαλό τους», πρόσθεσε καθώς η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει πόλεμο κατά της Autostrade, θυγατρικής του ομίλου Atlantia και διαχειρίστριας του αυτοκινητοδρόμου στον οποίο κατέρρευσε μια οδογέφυρα.

«Περιμένω να ανασταλούν σήμερα τα διόδια. Ας δώσουν τουλάχιστον μια ένδειξη καλής θέλησης. Εισέπραξαν πέρυσι 3,5 δισ. ευρώ σε διόδια. Με δεδομένη την καταστροφή που προκάλεσαν, πιστεύω ότι έχουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν μερικές εβδομάδες χωρίς διόδια», επισήμανε.

Ο υπουργός Εσωτερικών διατύπωσε επίσης την εκτίμηση πως αποτελεί καθήκον της εταιρείας να επενδύσει ένα μέρος των κερδών της στην πόλη της Γένοβας και στην αρωγή προς τους πληγέντες, οι κατοικίες των οποίων θα κατεδαφισθούν εξαιτίας των μελλοντικών επιχειρήσεων σε ό,τι απομένει από την οδογέφυρα.

Η Autostrade per l' Italia διαχειρίζεται σχεδόν τα μισά από τα περίπου 6.000 χιλιόμετρα των αυτοκινητοδρόμων της Ιταλίας. Η εταιρεία ανήκει στον διεθνή όμιλο αυτοκινητοδρόμων Atlantia, ο οποίος ανήκει στην οικογένεια Μπενετόν. Η κυβέρνηση θέλει να ανακαλέσει την παραχώρηση της οδογέφυρας που κατέρρευσε την Τρίτη.