16 Αύγουστος 2018, 10:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Αύγουστος 2018, 11:25

Κουβέλης: Εκτιμούσα πως ο χρόνος απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος (βίντεο)

  • Κουβέλης: Εκτιμούσα πως ο χρόνος απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών θα ήταν μακρύτερος (βίντεο)
    Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) του Στρατού Ξηράς στα Τρίκαλα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γρ. Τύπου ΥΠΕΘΑ/STR)

Την απαισιοδοξία του σχετικά με το χρόνο απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, όλο αυτό το διάστημα, εξήγησε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. «Η εκτίμησή μου αυτή ήταν στη βάση συγκεκριμένων γεγονότων και στοιχείων. Οι όποιες απαισιόδοξες προβλέψεις γίνονταν, οφείλονταν στο γεγονός ότι ο Ερντογάν ήταν σε θέση εξαιρετικά έντονη στο βαθμό όπου ήθελε τον επαναπροσδιορισμό της εξωτερικής του πολιτικής» είπε ο Φώτης Κουβέλης.

Η απόφαση της τουρκικής δικαιοσύνης, είπε, «είναι αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής του Ερντογάν αναφορικά με τις σχέσεις που θέλει να διαμορφώσει με την Ελλάδα και την Ευρώπη».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας χαρακτήρισε θετικό το γεγονός της επιστροφής των δύο στρατιωτικών καθώς, όπως είπε στον ΑΝΤ1, «ανοίγει διαδικασίες ώστε η ρητορική της επίθεσης να βρεθεί σε άλλο δρόμο με το δεδομένο ότι η Ελλάδα θέλει να προάγεται η ειρήνη στην περιοχή».

Σχολιάζοντας τα περί απαγωγής των δύο στρατιωτικών που είχε διατυπώσει ο Πάνος Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης είπε ότι δεν έχει τεκμήρια περί απαγωγής. «Σας είχα πει ότι δεν είχα τέτοια στοιχεία που να μπορώ να τεκμηριώσω αυτή την άποψη, της απαγωγής. Δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων μεταξύ του κυρίου Καμμένου κι εμένα. Από κει και πέρα όμως εκείνο το οποίο πρέπει να καταγράψει κανείς είναι ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνελήφθησαν οι δύο στρατιωτικοί μας και προφυλακίστηκαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη, έδειχναν ότι αποτελούσε μία επιλογή  από την πλευρά του Ερντογάν , που αναμφισβήτητα εντάσσονταν στην επιθετική ρητορική όσο και στην πρακτική σε σχέση με τα δύο στρατιωτικά μας στελέχη από την πλευρά της γείτονας χώρας.» τόνισε