16 Αύγουστος 2018, 00:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2018, 23:26

Η Μόσχα προσδοκά αποκατάσταση των σχέσεων με την Αθήνα

  • Η Μόσχα προσδοκά αποκατάσταση των σχέσεων με την Αθήνα
    Η Μαρία Ζαχάροβα (φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Η Ρωσία θεωρεί ότι η τρέχουσα κατάσταση στις σχέσεις της με την Ελλάδα είναι «αφύσικη» και ελπίζει ότι θα μπορέσει να την ξεπεράσει το συντομότερο δυνατόν, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε την Τετάρτη στους δημοσιογράφους.

Η Ρωσίδα αξιωματούχος τόνισε ότι η Μόσχα δεν ήταν εκείνη που έκανε το πρώτο βήμα το οποίο οδήγησε στην επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων. «Αντίθετα, συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ελλάδα», σημείωσε σύμφωνα με το TASS. «Πιστεύουμε ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι αφύσικη και προσωρινή, και ελπίζουμε ότι θα είναι εφικτό να την ξεπεράσουμε το συντομότερο δυνατό», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι η Ρωσία είναι αποφασισμένη να επιδείξει «υπομονή και υπευθυνότητα» προς το συμφέρον της αποκατάστασης των σχέσεων των δύο χωρών και προς όφελος των δύο λαών. Υπογράμμισε ότι η Μόσχα δεν έχει παρέμβει ποτέ στην εγχώρια ή εξωτερική πολιτική που ακολουθεί η Αθήνα, περιγράφοντας αυτές τις κατηγορίες ως αβάσιμες.

Επίσης, σύμφωνα με το TASS, περίπου στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να φύγει από τη Μόσχα ο πρέσβης της Ελλάδας στη Ρωσία Ανδρέας Φρυγανάς.

«Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία ακόμη για την επιστροφή του πρεσβευτή στην Ελλάδα. Πιθανότατα θα φύγει από τη Ρωσία το φθινόπωρο, στα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε ελληνική διπλωματική πηγή, που δεν κατονομάζεται, στο πρακτορείο.