15 Αύγουστος 2018, 21:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2018, 21:05

Αποφυλακίστηκε ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία Τανέρ Κιλίτς

  • Αποφυλακίστηκε ο επικεφαλής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία Τανέρ Κιλίτς
    Ο Τανέρ Κιλίτς «πνίγεται» στις αγκαλιές των δικών του ανθρώπων αμέσως μετά την αποφυλάκισή του (φωτ.: Twitter / Andrew Gardner)

Τουρκικό δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση του Τανέρ Κιλίτς, του επίτιμου προέδρου της Διεθνούς Αμνηστίας Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Κιλίτς, ο οποίος παρέμεινε στη φυλακή για έναν χρόνο, κατηγορείται ότι παρείχε στήριξη στον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορεί για την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

«Υπέροχα νέα: Το δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποφάνθηκε υπέρ της αποφυλάκισης του επίτιμου προέδρου της Amnesty Turkey Τανέρ Κιλίτς! Αναμένουμε έως το βράδυ την αποφυλάκισή του. Τότε θα ξεκινήσουν οι πανηγυρισμοί» έγραψε αρχικά στο Twitter ο Άντριου Γκάρντνερ της Αμνηστίας.

Αργότερα, ο ίδιος ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία του Κιλίτς να αγκαλιάζει την οικογένειά του έξω από τις φυλακές με το μήνυμα: «ΟΚ, τώρα μπορούμε να αρχίσουμε να γιορτάζουμε. Ο Τανέρ είναι πραγματικά ελεύθερος!».