15 Αύγουστος 2018, 17:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2018, 16:59

Ιερώνυμος: Δώρο της Παναγίας η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών

  • Ιερώνυμος: Δώρο της Παναγίας η απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών
    Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης

Δώρο της Παναγίας προς την πατρίδα και τις μητέρες των Ελλήνων στρατιωτικών που υπέφεραν, χαρακτήρισε την απελευθέρωση των Μητρετώδη και Κούκλατζη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τους ευχήθηκε να συνεχίσουν να προχωρούν με σύνεση, ηρωισμό και αξιοπρέπεια, ενώ εξήρε και το ηρωικό πνεύμα που επέδειξαν κατά τους 5,5 μήνες που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές.

Ο Αρχιεπίσκοπος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης Αιόλου, ενώ συλλειτούργησε ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος κήρυξε τον Θείο Λόγο και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας τονίζοντας πως «η Παναγία μας δεν είναι μόνο η κλίμαξ που ενώνει τη γη με τον ουρανό, αλλά είναι και η σκάλα που ενώνει τον κάθε άνθρωπο με τον Θεό. Είναι το πρόσωπο το οποίο μας φέρνει κοντά στον Χριστό. Είναι η Παναγία για τον κάθε έναν ανεξαιρέτως. Ακόμη και για αυτόν που δείχνει ότι η ζωή του απέχει από το θέλημά Της. Ακόμη και για τον πιο ταλαιπωρημένο άνθρωπο, που βρίσκεται σε σύγχυση».

Μετά την Θεία Λειτουργία ο προϊστάμενος του ναού πάτερ Αθανάσιος Αττάρτ ευχαρίστησε τον Ιερώνυμο, επισημαίνοντας πως είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του ιερού ναού, το 1705, που Αρχιεπίσκοπος τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας Αρχιεπίσκοπος την ημέρα που πανηγυρίζει ο ναός.

  • Πηγή: Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.