15 Αύγουστος 2018, 16:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2018, 15:39

Λαμπρότητα στους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο (βίντεο)

  • Λαμπρότητα στους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Χάρης Λάσκαρης)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και επισημότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης στην Τήνο. Πλήθος πιστών έδωσαν και φέτος το παρών στο νησί της Παναγίας, ενώ την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, παρουσία και του αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νίκου Τσούνη.

Ο Τέρενς Κουίκ και ο αρχηγός ΓΕΝ έριξαν στεφάνι στο Αιγαίο στο σημείο που δέχθηκε την τορπίλη το καταδρομικό «Έλλη».

Στις προσπάθειες του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών για τον τερματισμό της «άδικης κράτησης των δύο στρατιωτικών μας» αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών.

«Από τις Βρυξέλλες και τη συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο κ. Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, μέχρι και προχθές, ήταν εργώδεις οι διεργασίες της Ελληνικής Διπλωματίας που ηγείται ο κ. Νίκος Κοτζιάς, με πολύ λεπτούς, αλλά και δύσκολους χειρισμούς, που κατέληξαν στο να τελειώσει η άδικη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στις φυλακές της Αδριανούπολης» δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας ότι «η αθόρυβη Διπλωματία που ασκήθηκε, γίνεται πάντοτε εκεί που χρειάζεται, και με απτά θετικά αποτελέσματα».

«Στους περισσότερους διαχέεται η βεβαιότητα ότι η απελευθέρωση των δύο παλικαριών συνδέεται με θαύμα της Παναγίας Παράλληλα όμως, μπορούμε να μιλήσουμε και για ένα θαύμα των κοσμικών και στο εξαιρετικό αποτέλεσμα της αθόρυβης ελληνικής διπλωματίας», κατέληξε.


Η περιφορά της εικόνας της Παναγίας στην Τήνο (πηγή: tinosnow.gr)