15 Αύγουστος 2018, 14:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2018, 14:44

Οι δύο στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους (βίντεο)

  • Οι δύο στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους (βίντεο)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Τις πρώτες στιγμές των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη μετά την είσοδό τους στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη με προορισμό τη Θεσσαλονίκη κατέγραψε η κάμερα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης εξηγεί στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον Υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο τις συνθήκες της σύλληψής τους.

Μετά τις πρώτες στιγμές αμηχανίας οι δύο στρατιωτικοί μίλησαν στο τηλέφωνο, ήπιαν κάτι για να δροσιστούν και μίλησαν για την περιπέτειά τους. Ο Άγγελος Μητρετώδης περιγράφει τις στιγμές κατά τη σύλληψή τους στις Καστανιές του Έβρου τον περασμένο Μάρτιο που είχε ως αποτέλεσμα να παραμείνουν στις φυλακές Αδριανούπολης για 167 ημέρες. Συγκεκριμένα ανέφερε πως ανέβηκε σε ένα υπερυψωμένο σημείο για να τραβήξει με το κινητό τα ίχνη που είχε εντοπίσει μαζί με τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη πάνω στη συνοριακή γραμμή και έμοιαζαν να ανήκουν σε παράνομους μετανάστες.

;

Επιστρέφουν στα σπίτια τους
Ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης πήραν εξιτήριο το μεσημέρι από το 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, στο οποίο μετέβησαν για να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Οι δύο στρατιωτικοί επέστρεψαν τα ξημερώματα στην Ελλάδα από την Αδριανούπολη, μετά την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου για την αποφυλάκισή τους.

Στο νοσοκομείο τους περίμεναν οι συγγενείς τους, οι οποίοι θα τους μεταφέρουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης έχουν εξασφαλίσει ολιγοήμερη άδεια, προκειμένου να ξεκουραστούν και να συνέλθουν από την πεντάμηνη περιπέτειά τους στις τουρκικές φυλακές.

Τις επόμενες ημέρες ωστόσο αναμένεται να μεταβούν στην Αθήνα, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ακολούθως, αναμένεται να καταθέσουν στις στρατιωτικές αρχές για την πολύμηνη κράτησή τους στις φυλακές της Αδριανούπολης και την περιπέτειά τους.