15 Αύγουστος 2018, 13:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2018, 12:40

Παυλόπουλος: Η Τουρκία δεν θα βρει περισσότερη συμπαράσταση από την δική μας

  • Παυλόπουλος: Η Τουρκία δεν θα βρει περισσότερη συμπαράσταση από την δική μας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)

Στην Όλυμπο Καρπάθου βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου, όπου περπάτησε στους δρόμους του ιστορικού χωριού και συνομίλησε με τους κατοίκους.

Στο μήνυμά του αναφέρθηκε στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, μιλώντας για «στοιχειώδη πράξη δικαιοσύνης εκ μέρους των τουρκικών αρχών».

«Η ευτυχής αυτή εξέλιξη δείχνει και τον δρόμο που μπορεί και πρέπει ν’ ακολουθήσει εφεξής η Τουρκία, προκειμένου ν’ αποκατασταθεί πλήρως το κλίμα φιλίας και καλής γειτονίας με την Ελλάδα, η οποία έχει αποδείξει εμπράκτως ότι κινείται πάντοτε προς αυτήν την κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ στη συνέχεια έστειλε μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό: «Εμείς οι Έλληνες γνωρίζουμε τα προβλήματα του τουρκικού λαού. Ζει κι αυτός δύσκολες ώρες και το ξέρουμε, και δεν θα βρει περισσότερη συμπαράσταση από την δική μας, αρκεί να πιστέψει στην ειλικρίνειά μας και την φιλία μας. Εμείς πιστεύουμε πρώτοι. Και θεωρούμε ότι με αυτή την πράξη ξεκινά μια καινούρια αρχή».

Αναφερόμενος στη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «η σκέψη μας είναι πάντα στραμμένη στα τραγικά θύματα της φονικής πυρκαγιάς της Ανατολικής Αττικής», ενώ εξέφρασε την ευχή η Υπεραγία Θεοτόκος να «φωτίζει όλους εμάς, που επωμιζόμαστε τις τύχες του Τόπου μας και του Λαού μας, να αναλαμβάνουμε τις μεγάλες ευθύνες μας και να εκπληρώνουμε το χρέος μας, έτσι ώστε να μην ζήσουμε, ποτέ, ξανά, άλλη τέτοια τραγωδία».

Παράλληλα, επισήμανε ότι, «από εδώ, την Ακριτική Κάρπαθο και την Ιστορική Όλυμπο, στέλνουμε, προς κάθε κατεύθυνση, το μήνυμα ότι εμείς, οι Έλληνες, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπισθούμε, έναντι πάντων, το σύνορά μας, το έδαφός μας και την εθνική μας κυριαρχία, άρα και τα σύνορα και το έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και αυτό θα το πράξουμε υπό όρους αρραγούς ενότητας, γνωρίζοντας και την κρισιμότητα των καιρών και το τεράστιο κόστος του διχασμού και της διχόνοιας στο παρελθόν, πρόσφατο και απώτερο».