15 Αύγουστος 2018, 09:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Αύγουστος 2018, 09:23

Νικόλαος Μητρετώδης: Ανακούφιση, συγκίνηση, χαρά για την απελευθέρωση του Άγγελου και του Δημήτρη

  • Νικόλαος Μητρετώδης: Ανακούφιση, συγκίνηση, χαρά για την απελευθέρωση του Άγγελου και του Δημήτρη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών έλαβε τέλος μετά από πέντε μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης, μετά την αιφνίδια απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να τους απελευθερώσει. Ο πατέρας του Άγγελου Μητρετώδη εμφανίστηκε ανακουφισμένος που είδε και πάλι τον γιο του σε ελληνικό έδαφος.

«Νιώθω ανακούφιση, συγκίνηση, χαρά» δήλωσε ο Νικόλαος Μητρετώδης στον ΣΚΑΪ λίγες ώρες μετά την άφιξη του γιου του και του Δημήτρη Κούκλατζη στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον κόσμο, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, την εκκλησία και τα ΜΜΕ για το ενδιαφέρον τους, αλλά και τις ΗΠΑ για τη συμβολή τους στο αίσιο τέλος της υπόθεσης.

Ο πατέρας του ανθυπολοχαγού υπογράμμισε ότι όλο αυτό το διάστημα τα δύο παιδιά επέδειξαν ήθος, αξιοπρέπεια και υψηλό φρόνημα.

«Ταλαιπωρηθήκαμε πολύ όλο αυτό το διάστημα, δεδομένου ότι βρισκόμασταν σε αβεβαιότητα και στο σκοτάδι για κάθε ενέργεια… Αυτές οι στιγμές (της απελευθέρωσης) ήταν στιγμές συγκίνησης και χαράς. Δεν περίμενα απελευθέρωση, αλλά είχα κρυφή ελπίδα ότι η Παναγία η Ελευθερώτρια θα κάνει το θαύμα της. Πήγαμε στην Παναγία τη Σουμελά και ζητήσαμε να κάνει το θαύμα της και αυτό έγινε», υπογράμμισε.

Από πλευρά του, ο θείος του Δημήτρη Κούκλατζη Χρήστος, δήλωσε υπερήφανος για την εικόνα που έδειξαν τα δύο παιδιά. «Είχα προσμονή λόγω και της εορτής της Παναγίας παρακαλούσαμε την Παναγία να επέμβει… Γνωρίζαμε ότι πάρα πολύς κόσμος προσευχόταν γι’ αυτό το θέμα» σημείωσε χαρακτηριστικά.