14 Αύγουστος 2018, 16:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Αύγουστος 2018, 17:23

Κηδεύτηκε ο κορυφαίος γιατρός Γιάννης Παπαδημητρίου

  • Κηδεύτηκε ο κορυφαίος γιατρός Γιάννης Παπαδημητρίου
    Ο Γιάννης Παπαδημητρίου την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Μαρία Μαρόγιαννη)

Έναν σπουδαίο γιατρό και πρώην πρόεδρο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, τον Γιάννη Δ. Παπαδημητρίου που είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα αποχαιρέτησαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες στην Παναγία Φανερωμένη στη Βουλιαγμένη.

Το παρών έδωσαν και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, πολιτικοί και επιχειρηματίες.

Ο γιατρός είχε γεννηθεί στην Τρίπολη, στο χωριό Αραχαμίτες. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετεκπαιδεύτηκε στο Λονδίνο και τη Στοκχόλμη. Το 1987 εξελέγη Τακτικός Καθηγητής Χειρουργικής (Αθήνα) και Διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημίου (Αρεταίειο Νοσοκομείο). Για την πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση ήπατος στην Ελλάδα που πραγματοποίησε το μεγάλου κύρους ιατρικό περιοδικό Archives of Surgery, το 2000 τον ανακήρυξε ως έναν από τους 24 πλέον διακεκριμένους χειρουργούς στον κόσμο.

Διατέλεσε Visiting Professor σε 11 πανεπιστήμια της Αμερικής, της Ευρώπης και της Ασίας. Έχει συγγράψει περίπου 400 επιστημονικά άρθρα, έχει εκδώσει 12 βιβλία και έχει βραβευθεί για το έργο του από την Ακαδημία Αθηνών.