13 Αύγουστος 2018, 17:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αύγουστος 2018, 15:52

Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2018: Στο Μουσείο της Ακρόπολης με ελληνικό κινηματογράφο

  • Αυγουστιάτικη πανσέληνος 2018: Στο Μουσείο της Ακρόπολης με ελληνικό κινηματογράφο
    Από παλαιότερη αντίστοιχη εκδήλωση στο Μουσείο Ακρόπολης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Άλκης Κωνσταντινίδης)

Μια ξεχωριστή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Ακρόπολης την Κυριακή 26 Αυγούστου στις 21:00, βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα ταξιδέψει το αθηναϊκό κοινό, αλλά και τους επισκέπτες της πόλης, στον νοσταλγικό κόσμο του ελληνικού κινηματογράφου.

Οι θεατές θα απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα της Φιλαρμονικής Ορχήστρας με μουσικές μεγάλων Ελλήνων συνθετών από κινηματογραφικές επιτυχίες.

Η μουσική διεύθυνση είναι του Δημήτρη Μίχα, ενώ τη συναυλία οργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) σε συνεργασία με το Μουσείο Ακρόπολης.

Η συναυλία θα είναι δωρεάν για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Ακρόπολης. Η πρόσβαση θα γίνεται από την κεντρική πύλη επί της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (πλησίον του σταθμού μετρό «Ακρόπολη»).

Σημειώνεται επίσης ότι την ημέρα εκείνη το Μουσείο θα λειτουργήσει από τις 08:00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου θα είναι ελεύθερη από τις 20:00. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί το εστιατόριο του δεύτερου ορόφου, καθώς και το καφέ του ισογείου.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Μ.