12 Αύγουστος 2018, 15:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2018, 15:54

Χρυσό και ασημένιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

  • Χρυσό και ασημένιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας
    Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου με το χρυσό μετάλλιο

Ημέρες δόξας ζει το ελληνικός αθλητισμός καθώς η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη. Έτσι μετά την πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στον τελικό του Rogers Cup στο Τορόντο, μετά το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Βερολίνο η Μαρία Μπελιμπασάκη, τα τελευταία καλά νέα έρχονται από την Τσεχία. Η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στέφθηκαν πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, και η Ισμήνη Νόνη με την Ελένη Αγιώτη πήραν το ασημένιο στον τελικό του διπλού σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που ρίχνει σήμερα αυλαία.

«Το απολαύσαμε σήμερα. Αυτός ο αγώνας ήταν ξεκάθαρα πολύ πιο δύσκολος από τους προηγούμενους», δήλωσε η Χριστίνα Μπούρμπου αμέσως μετά την απονομή του μεταλλίου. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες με χρόνο 7:10.10 άφησαν πίσω τις βάρκες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, και εξασφάλισαν ήδη τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άιρες. Μάλιστα οι δύο αθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στον ημιτελικό πέτυχαν παγκόσμιο ρεκόρ με 7:15.530.

Στην ίδια διοργάνωση οι Ισμήνη Νόνη και Ελένη Αγιώτη κατέκτησαν το ασημένιο στον τελικό του διπλού σκιφ. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 7:19.400 πίσω από τις Κινέζες Λιου και Ζανγκ που στέφθηκαν νέες παγκόσμιες πρωταθλήτριες με χρόνο 7:17.410. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας με χρόνο 7:20.100 λεπτά.