12 Αύγουστος 2018, 08:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Αύγουστος 2018, 12:40

Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (χάρτης)

  • Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε 5 περιφέρειες
    (Φωτ. αρχείου: Πυροσβεστική Υπηρεσία)

Για μια ακόμη ημέρα οι δυνατοί άνεμοι θέτουν σε κατάσταση συναγερμού τις Αρχές. Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και σήμερα. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, στο «κόκκινο» βρίσκονται οι εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος),
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτία, Εύβοια, Σκύρος),
  • Περιφέρεια Αττικής,
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδα, Κορινθία).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.


Κάντε κλικ στο χάρτη για να τον δείτε σε μεγέθυνση

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία (199). Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.