11 Αύγουστος 2018, 23:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγουστος 2018, 23:52

Ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης

  • Ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης
    (Φωτ. αρχείου: ΚΕΔΕ)

Άμεση ενημέρωση για το πρόγραμμα ψεκασμών της Περιφέρειας Αττικής ζητά o Γιώργος Πατούλης. O πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι η Αττική «συνεχίζει να πληρώνει βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της αδυναμίας των αρμοδίων κρατικών αρχών να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους».

Τονίζει ότι ο θάνατος τριών ακόμη πολιτών της Αττικής, αυτή τη φορά από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς και η ένταξη συγκεκριμένων δήμων της Περιφέρειας σε καθεστώς επιτήρησης λόγω αύξησης των καταγεγραμμένων κρουσμάτων «καθιστά υποχρεωτική την άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση μας από την αρμόδια Περιφερειάρχη Αττικής για το πρόγραμμα προληπτικών ψεκασμών που διενήργησαν οι υπηρεσίες της».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά σαφείς απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: ποια χρονική περίοδο έγιναν οι ψεκασμοί και πότε ολοκληρώθηκαν, πόσα χρήματα διατέθηκαν για τους ψεκασμούς και πώς κατανεμήθηκαν στις περιοχές της Αττικής, αν προηγήθηκε σχολαστική χαρτογράφηση όλων των εστιών πολλαπλασιασμού των κουνουπιών, κ.ά.