11 Αύγουστος 2018, 20:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Αύγουστος 2018, 19:51

Σαπούνια για ρεκόρ Γκίνες στη Ροδιά Ηρακλείου

  • Σαπούνια για ρεκόρ Γκίνες στη Ροδιά Ηρακλείου
    Κομμάτια χειροποίητου σαπουνιού (φωτ. αρχείου: EPA / Wael Hamzeh)

Με στόχο την ανάδειξη και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου τους, ο Σύλλογος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ροδιάς «Ανασεμιά» συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ηρακλείου, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018, στη Ροδιά Μαλεβιζίου, δραστηριότητα σχετική με τη δημιουργία της μακρύτερης αλυσίδας/σειράς από μπάρες χειροποίητου σαπουνιού.

Στόχος είναι το μήκος να φτάσει τα 1.100 μέτρα και να κατακτηθεί το ρεκόρ Γκίνες στην κατηγορία «Longest line of bars of soap».

Για την κατασκευή του σαπουνιού χρησιμοποιήθηκαν παραδοσιακές κρητικές συνταγές σαπωνοποιίας με βάση το ελαιόλαδο και αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά της τοπικής χλωρίδας, μέρος της οποίας προσφέρθηκε από το αγρόκτημα του ΤΕΙ Κρήτης. Το εγχείρημα στοχεύει επίσης στην ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων, στην προώθηση της ανακύκλωσης των χρησιμοποιούμενων ελαίων και στην αποτροπή απόρριψής τους και μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Αξίζει να τονιστεί ότι όλες οι μπάρες σαπουνιού θα διανεμηθούν δωρεάν στο κοινό που θα παραβρεθεί στη Ροδιά εκείνη την ημέρα και η υπολειπόμενη ποσότητα θα δωριστεί σε άπορες οικογένειες και ιδρύματα.

Παράλληλα με την προσπάθεια κατάκτησης του ρεκόρ θα πραγματοποιηθούν διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις, καθώς και παρουσιάσεις των σημαντικότερων αυτοφυών φυτών της Κρήτης. Η Ροδιά, χωριό της επαρχίας Μαλεβιζίου, βρίσκεται σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη του Ηρακλείου.