12 Ιανουάριος 2014, 09:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:40

Στον Κορυδαλλό Γερμενής και Ηλιόπουλος. Στον ανακριτή ο Μπούκουρας

  • Στον Κορυδαλλό Γερμενής και Ηλιόπουλος. Στον ανακριτή ο Μπούκουρας

Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού παίρνουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ύστερα από την ολοκλήρωση της διάσκεψης μεταξύ των Εφετών ανακριτριών αργά το βράδυ του Σαββάτου. Στον ανακριτή σήμερα ο Στάθης Μπούκουρας.

Η απόφαση για την προφυλάκιση των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε συγγενείς των δύο κατηγορουμένων καθώς και σε υποστηρικτές του κόμματος.

Ειδικότερα, έξω από το κτήριο του Εφετείου, όπου παρέμεναν συγκεντρωμένοι περίπου 100 άνθρωποι σε ένδειξη συμπαράστασης στους δύο βουλευτές, επικράτησε αναβρασμός, με τη σύζυγο του Γιώργου Γερμενή να δηλώνει ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει στο τέλος το καθήκον της και θα αθωώσει τους κατηγορούμενους.

Λίγο μετά την απόφαση των ανακριτριών ακούστηκαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, του υπουργείου Δικαιοσύνης, του πρωθυπουργού αλλά και των δημοσιογράφων. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν σημαίες της Χρυσής Αυγής και της Ελλάδας.

Μαραθώνιες απολογίες

Οι απολογίες των δύο βουλευτών, ενώπιον των ανακριτριών, Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου, έγιναν παρουσία του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου και βρίσκονταν σε εξέλιξη από το πρωί.

Ο Γιώργος Γερμενής παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο επί επτά ώρες, ενώ ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος για τουλάχιστον πέντε ώρες. Όπως έγινε γνωστό, ο τρίτος βουλευτής, που είχε κληθεί σε απολογία, ο Στάθης Μπούκουρας, θα περάσει τελικά το κατώφλι των ανακριτριών στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, καθώς αναβλήθηκε η προγραμματισμένη διαδικασία λόγω κόπωσης των δικαστών.

Το κατηγορητήριο

Η βασική κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για τα οποία, πριν λίγο καιρό, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας τους.

Τόσο ο Γιώργος Γερμενής όσο και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ και από εκεί στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους βουλευτές από μέλη της Χρυσής Αυγής

Παράλληλα, έξω από το Εφετείο, επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της Χρυσής Αυγής παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης μιλώντας στο zougla.gr τόνισε ότι «κανένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δεν έχει κληθεί σε ανάκριση για τα σκάνδαλα και τις μίζες. Οι μόνοι που έχουμε κληθεί είμαστε εμείς».

Πηγή: zougla.gr