10 Αύγουστος 2018, 21:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2018, 20:49

Απονομή χρυσού μεταλλίου στον Τεντόγλου (βίντεο)

  • Το... κοντέρ έγραψε 100 για τον ελληνικό στίβο το 2018 3
    Ο «χρυσός» πρωταθλητής Ευρώπης Μίλτος Τεντόγλου στο βάθρο των νικητών (φωτ.: EPA / Clemens Bilan)

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε απόψε (10/8) στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών του Βερολίνου. Ο 20χρονος Έλληνας άλτης παρέλαβε από τους διοργανωτές το χρυσό μετάλλιο για τη νίκη του στο μήκος (8.25μ), σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε σε πλατεία στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας. Το ασημένιο μετάλλιο παρέλαβε ο Γερμανός Φαμπιάν Χέινλ και το χάλκινο ο Ουκρανός Σέρχι Νικιφόροφ.

Ο νεαρός άλτης, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον ΣΕΓΑΣ, είναι προγραμματισμένο να επιστρέψει στην Ελλάδα την Κυριακή το μεσημέρι.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Έλληνας πρωταθλητής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης, σε επίπεδο ανδρών, μία μόλις χρονιά μετά από τη νίκη του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων και έχοντας νωρίτερα γευτεί την εμπειρία της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Α/Γ.

Όπως έχει πει ο πρώτος προπονητής του, ο Βαγγέλης Παπανίκος, ο «χρυσός» άλτης έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. «Θα έλεγα πως είναι αντισυμβατικός. Είναι ελεύθερο πνεύμα, ασχολήθηκε πολλά χρόνια με τη μουσική, πήγαινε σε μουσικό σχολείο, ενώ ήταν πολύ καλός μαθητής» σημειώνει. Στους στίβους άρχισε να άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του το 2014 όταν επικράτησε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων. «Εκείνη την ημέρα έκανε 7,13 μ. και αναδείχθηκε νικητής. Θυμάμαι πως τότε ήταν η πρώτη φορά που όλοι ρωτούσαν ποιος είναι αυτός ο Τεντόγλου;», θυμάται ο ο Β. Παπανίκος.

Δείτε στη συνέχεια την απονομή του χρυσού μεταλλίου στο Βερολίνο: