10 Αύγουστος 2018, 17:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Αύγουστος 2018, 17:29

Πέθανε ο ακαδημαϊκός Αριστείδης Αραγεώργης

  • Πέθανε ο ακαδημαϊκός Αριστείδης Αραγεώργης
    (Φωτ.: ntua.gr)

Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός Αριστείδης Αραγεώργης, επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών & Φυσικών Επιστημών (ΕΜΦΕ). Αποφοίτησε το 1986 από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) ως Χημικός Μηχανικός. Στη συνέχεια, το 1993 απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στα Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ. Δύο χρόνια αργότερα, το 1995, στο ίδιο πανεπιστήμιο απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών. 

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ήταν η Φιλοσοφία των Επιστημών, η Μεταφυσική και η Γνωσιολογία. Τη βαθιά θλίψη για το θάνατό του εξέφρασε η Σύγκλητος του ΕΜΠ με ψήφισμά της, τονίζοντας παράλληλα τη σημαντική προσφορά του εκλιπόντα στην εκπαίδευση και «την αναγνωρισμένη συμβολή του στην επιστήμη, συνεισέφερε σημαντικά στην ανάπτυξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του Ιδρύματος».

Επίσης, κάνει γνωστό ότι θα παραστεί στην πολιτική κηδεία του, που θα γίνει το Σάββατο 11 Αυγούστου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, θα αναρτηθεί μεσίστια η σημαία επί τριήμερο και θα διατεθεί το ποσό των 500 ευρώ στη μνήμη του για βραβείο στους φοιτητές της Σχολής.